Върховният комисариат на ООН за човешките права днес потвърди смъртта

...
Върховният комисариат на ООН за човешките права днес потвърди смъртта
Коментари Харесай

ООН: В Украйна са убити 564 цивилни

Върховният комисариат на Организация на обединените нации за човешките права през днешния ден удостовери гибелта на 564 цивилни в Украйна от 24 февруари насам, в това число на 41 деца, съобщи Ройтерс.

Air strikes in Ukraine's Dnipro kill one, emergency services say
— Reuters (@Reuters)
Убитите може да са доста повече, поради обстоятелството че Организация на обединените нации към момента не е съумяла да удостовери някои информации от зони, в които се водят бойни дейности.

След съветската офанзива против детска болница в украинския град Мариупол починаха трима души починаха, в това число едно момиче на 6 години, оповестиха от градския съвет на Мариупол. След гърмежа украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия в геноцид и прикани за налагане на още по-тежки наказания на Москва.

На последните договаряния сред Русия и Украйна, състояли се в Турция, съветският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи, че съветското държавно управление няколко е уведомило преди офанзивата, че болничното заведение в Мариупол е завладяна от бойци от батальона „ Азов” и е употребена като негова база, а излъчените фрагменти и известия в медиите и обществените мрежи са част от медийната дезинформация.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР