Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКООНБ) призовава Гърция да

...
Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКООНБ) призовава Гърция да
Коментари Харесай

ООН: Гърция да разследва твърденията, че изтласква бежанци

Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКООНБ) приканва Гърция да проверява многочислените известия, че гръцките управляващи изтласкват бежанци по морските и сухоземните граници с Турция, като евентуално по този метод връщат и търсещи леговище хора в Турция, откакто те са достигнали до гръцка територия или до гръцките териториални води, се споделя в изпратено до медиите известие на ВКООНБ, предава Българска телеграфна агенция.

Комисариатът непрекъснато е изразявал опасенията си пред гръцкото държавно управление и е призовавал за незабавно следствие на серия хипотетични произшествия, съобщавани в медиите, доста от които са подкрепени от неправителствени организации и от директни свидетелства. Подобни изказвания се усилиха от март насам и съгласно сведенията е допустимо няколко групи от хора да са били всеобщо върнати, откакто са достигнали до гръцка територия.

Около 3000 претенденти за леговище дойдоха в Гърция по суша и по море от началото на март, като броят им отбелязва внезапен спад от предходните месеци и спрямо минали години. Въпреки това известията за изтласкване на мигранти, изключително в морето, се усилват, е споделил представител на ВКООНБ на конференция в Женева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР