Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет

...
Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет
Коментари Харесай

Върховният комисар на ООН за правата на човека: Дълг на руските власти е да разследват случая с Навални

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет прикани през днешния ден Русия да организира или да сътрудничи за изцяло без значение следствие на немското мнение, че опозиционният водач е бил токсичен с вещество от групата на така наречен " новичок ", съобщи Ройтерс.
" Не е доста добре просто да се отхвърля, че той е бил токсичен и да се отхвърля нуждата от изцяло, без значение, независимо и транспарантно следствие на този опит за ликвидиране ", сподели Бачелет. " Дълг на съветските управляващи е да проведат изцяло следствие за определяне кой е виновен за това закононарушение - доста съществено закононарушение, осъществено на съветска земя ", съобщи тя. По думите й броят на случаите на " отравяне или други форми на целеустремено ликвидиране на сегашни или някогашни съветски жители както в Русия, по този начин и отвън нея през последните две десетилетия е мощно притеснителен ", написа Дарик.
 Навални излезе от кома, положението му се е подобрило Навални излезе от кома, положението му се е подобрило
Алексей Навални е изваден от изкуствената кома, в която се намира 19 дни и е изключен от апарата за изкуствена вентилация на белите дро...
Нейният представител Рупърт Колвил уточни случая с съветския двоен сътрудник Сергей Скрипал, който съгласно Англия е бил токсичен с " новичок " през 2018 година в Англия, и отравянето на някогашния съветски разузнавач Александър Литвиненко, погубен в Лондон през 2006 година " Това не са материали, които можете да купите в аптека, селскостопански магазин или железария ", сподели Колвил, имайки поради нервнопаралитичното вещество " новичок " и радиоактивния полоний-210, с който беше токсичен Литвиненко. По думите му при предходните случаи не са били извършени подобаващите правни дейности, което е довело до " съвсем цялостна безотговорност " в Русия.
Говорителят на външнополитическата работа на Европейския съюз Петер Стано сподели, че в обстановката с Навални Европейски Съюз избира да има вяра на лекарите, а не на беларуския президент Александър Лукашенко, показва ТАСС. " Видяхме спекулациите на Лукашенко и по-скоро ще се доверим на думите на медицинските експерти, направили разбори ", съобщи той, разяснявайки изказванията на беларуския президент за подслушани телефонни диалози сред Берлин и Варшава, в които било обсъждано инсцениране на отравяне на Навални.
Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова към този момент разгласи, че немските управляващи би трябвало да " разкрият картите " по случая с Навални, защото по думите й е ясно, че Берлин блъфира, обслужвайки " мръсни политически игри ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР