Върховният комисар на ООН за бежанците, Филипо Гранди, предупреди днес,

...
Върховният комисар на ООН за бежанците, Филипо Гранди, предупреди днес,
Коментари Харесай

ООН: Помощта за украинските бежанци не трябва да бъде за сметка на останалите

Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците, Филипо Гранди, предизвести през днешния ден, че посрещането на потребностите на украинските бежанци не би трябвало да бъде за сметка на останалите, избягали от родните си страни и получили протекция хора, съобщи Българска телеграфна агенция.

По неговите думи, в случай че се допусне това да стане, последствията ще се върнат като бумеранг. По неговите думи тази година се чака броят на бежанците в международен мащаб на нарасне, като въздействие ще оказват дефицитът на храни, покачването на цените и неустойчивостта. Гранди уточни, че украинските бежанци до момента са осем милиона, а още толкоз са разселените в Украйна след съветското нахлуване.

Миналата година бежанците по света бяха 84-85 милиона, означи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, който бе поканил Гранди на днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по външни работи, отдадено на въпросите на развиването. Бюджетните ни благоприятни условия са лимитирани, би трябвало да ги преразпределим, само че не можем безпределно да ги усилваме, добави Борел. Той посочи, че близо 90 на 100 от помощта за сирийските бежанци се обезпечава от европейските страни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР