Върховният касационен съд (ВКС) отмени решение на Софийския градски съд

...
Върховният касационен съд (ВКС) отмени решение на Софийския градски съд
Коментари Харесай

Съдът възстанови Кирил Добрев и Калоян Паргов в БСП

Върховният касационен съд (ВКС) анулира решение на Софийския градски съд и отхвърли регистриране на промени по партидата на Българска социалистическа партия - изтриване на Калоян Паргов и Кирил Добрев като членове на Националния съвет на партията. Решението е оповестено на уеб страницата на съда.

Решението е дефинитивно .

" Не съм пропущал Бузлуджа като партиен член към този момент 25 години. Доволен съм, че още веднъж като партиен член ще бъда там ", разяснява във Facebook Кирил Добрев .

За решението на съда информира и Калоян Паргов в известие до медиите.

В Решение № 100 от през днешния ден, 27 юли 2022 година, Върховният касационен съд анулира отстраняването на Калоян Паргов от Националния съвет на Българска социалистическа партия, се споделя в известието. В него се показва, че Върховен касационен съд стимулира решението си с това, че налагането на мярката не е взето годно от оправомощения за това орган – Националният съвет.

В края на предходната година Националният съвет на Българска социалистическа партия изключи Кирил Добрев от партията. А през февруари т.г. Националният съвет на Българска социалистическа партия наложи на Калоян Паргов наказване - краткотрайно лишаване на правата за заемане на партийни длъжности, участие в органите на партията и право да се кандидатира за такива в период от една година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР