Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила присъдата на бившия

...
Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила присъдата на бившия
Коментари Харесай

ВКС потвърди доживотната присъда на бившия футболист Марио Метушев

Върховният касационен съд (ВКС) остави в действие присъдата на някогашния футболист Марио Метушев - пожизнен затвор. Тя бе наложена поради убийството на негов другар по изключително нечовечен начин през юни 2018 година

Решението № 50168 на съда с ръководител арбитър Мина Топузова е от 4 август 2023 година Производството беше формирано по касационни тъжби от Марио Юлиев Метушев, подадени посредством упълномощени бранители - негови юристи.

През януари 2021 година година Метушев бе наказан на " отнемане от независимост за 20 години при първичен непоколебим режим ", само че по-късно въпросната присъда бе обжалвана от прокуратурата и в допълнение с тъжба от частен темперамент, бе наложено по-тежко наказване.

С решение №187 от 28.06.2022 година Софийският апелативен съд е изменил първоинстанционната присъда, като вместо 20 години отнемане от независимост, е наложил „ пожизнен затвор “, при специфичен режим и на съображение член 40, алинея 4 от Наказателния кодекс.

След като се среща с доказателствата и претенциите на страните по случая, Върховният касационен съд оставя без разглеждане касационната тъжба, подадена от бранител на подсъдимия Марио Метушев, и оставя в действие решение № 187 от 28.06.2022 година

Бившият футболист прави убийството на своя най-хубав другар Красимир Колджиев-Дзъмбо в Гоце Делчев през юни 2018 година, като му нанася 97 удара с нож.

Марио Метушев е роден през 1979 г. в Гоце Делчев. Син е на някогашния футболист на локалния тим и на " Пирин " (Благоевград) Юли Метушев. В кариерата си е играл, с изключение на за " Пирин " (ГД), също по този начин за " Велбъжд " (Кюстендил), " Ботев " (Пловдив), " Черно море " (Варна), " Черноморец ", " Берое ", " Янина " (Гърция), " Пирин " (Бл) и ОФК " Бдин " (Видин).

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР