Върховният касационен съд потвърди днес решението на Апелативен съд- Пловдив,

...
Върховният касационен съд потвърди днес решението на Апелативен съд- Пловдив,
Коментари Харесай

Надзирател от затвора в Пазарджик влиза зад решетките за 4 г и 10 месеца

Върховният касационен съд удостовери през днешния ден решението на Апелативен съд- Пловдив, с което влиза в действие ефикасна присъда от 4 години и 10 месеца на Георги Доков, надзорник от Затвора Пазарджик. На 30 август предходната година към 20.40 ч вечерта, той е управлявал лек автомобил " Опел Астра " по общински път сред селата Сарая и Ивайло в пияно положение, когато блъска и убива на място 16 годишно момче.
Обвинението потвърди, че с централизация на алкохол в кръвта 1.56 на хиляда промила, той е нарушил разпоредбите за придвижване, избрал е скорост от 65 км/ч и не се е съобразил с съответните условия за видимост, тъй че не е бил в положение да спре пред вероятно затруднение.
Пазарджишкият областен съд прегледа делото при кратко правосъдно разследване, защото обвиненият е признал обстоятелствата и събитията, по тази причина избраното от съда наказване от 7 г и 3 месеца отнемане от независимост е понижено с една трета. Така присъдата става 4 години и 10 месеца и тя е приведена в осъществяване. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР