Върховният касационен съд наложи 14 години лишаване от свобода на

...
Върховният касационен съд наложи 14 години лишаване от свобода на
Коментари Харесай

Мъж е осъден на 14 г. затвор за умишлена катастрофа с жертва в Сливенско

Върховният касационен съд наложи 14 години " отнемане от независимост " на обвинен за гибелта на 19-годишния Петър Досев при съзнателно провокирана злополука в сливенското село Крушаре.

Припомняме, че Х.Х. бе предаден на съд за това, че съзнателно е провокирал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което почина 19-годишният юноша, а татко му получи междинна телесна щета. Престъплението е осъществено на 21.11.2021 година.

По време на следствието е открито, че до съдбовния случай се стига, откакто в нощно заведение сред подсъдимия и жертвата поражда спор за момиче, който след това е прераснал в спор в обществените мрежи и спогодба да се видят на идващия ден, с цел да си уредят сметките.

По време на срещата спорът ескалирал и потърпевшите татко и наследник са си тръгнали със фамилния автомобил. Те са били последвани от подсъдимия, който ги настигнал и блъснал с колата си един път, а при втория удар ги е засякъл със скорост към 85 км/ч, което довело до съдбовния конфликт.

Първоначално Окръжен съд-Сливен бе наложил наказване от 7 години " отнемане от независимост " във връзка с Х.Х. Присъдата бе протестирана от наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Сливен пред Апелативен съд-Бургас. Апелативните съдии почетоха митинга на прокуратурата и усилиха наказването от 7 на 14 години " отнемане от независимост ". Тази присъда е доказана от Върховния касационен съд, което я прави дефинитивна. С решението си висшите съдии са лишили и свидетелството за ръководство на МПС на Х.Х. вечно.

Х.Х. към този момент е преведен в бургаския затвор, където ще изтърпява наказването си. 
 Бдение пред съда в Сливен с искане на обективна присъда
Бдение пред съда в Сливен с искане на обективна присъда

Близки и другари на починалия сложиха негова фотография
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР