Върховният касационен съд изтегли с две седмици по-рано делото за

...
Върховният касационен съд изтегли с две седмици по-рано делото за
Коментари Харесай

ВКС изтегли делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман с две седмици

Върховният касационен съд изтегли с две седмици по-рано делото за предварителното освобождение на наказания за ликвидиране австралиец Джок Полфрийман.

Така процесът, който е по искане на основния прокурор Сотир Цацаров, ще се гледа на 7, а не на 23 октомври.
Случаят " Полфрийман ": Българката, близка с австралиеца, споделя пред bTV Той остава в дома за краткотрайно настаняване в Бусманци
Полфрийман сега е в Центъра за краткотрайно настаняване на чужденци в Бусманци в очакване да бъде освободен. Именно това негово задържане е измежду претекстовете за промяната на датата на делото.

В разпореждането на висшите съдии се показва, че поради необятния публичен отзив и публикуваната информация, че австралиецът е лишен от право на свободно напредване, се постанова периодите да бъдат съкратени.
Австралийският жител Полфрийман с две забрани да напуща България Това, което се случва във връзка с правосъдния развой не е от компетентността на Министерство на вътрешните работи, уточни Младен Маринов
Предсрочното освобождение на Полфрийман, който излежа малко повече от 12 години от 20-годишната си присъда, провокира скандал.

А основният прокурор изиска преразглеждане на делото и връщане на наказания в пандиза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР