Върховният административен съд (ВАС) уважи частично жалбата на изпълнителния директор

...
Върховният административен съд (ВАС) уважи частично жалбата на изпълнителния директор
Коментари Харесай

Малка победа за БАБХ по казуса Евролаб

Върховният административен съд (ВАС) почете отчасти жалбата на изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) и обезсили част от определение от 22 юли. на Административен съд София - град (АССГ). Това е частта, с която е анулирано предписание за допускане на авансово осъществяване на писмо на изпълнителния шеф на БАБХ до шеф отдел " Граничен ревизионен пункт - Капитан Андреево " в Дирекция " Граничен надзор " в организацията. С писмото е разпоредено от 20 май 2022 година проби от колета на плодове и зеленчуци с генезис Турция, взети на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " да се изпращат за лабораторни проучвания в централната лаборатория на БАБХ, оповестяват от Върховен административен съд.

БАБХ и частната лаборатория " Евролаб " водят по сред си повече от 10 каузи . По проблема прегледан в този момент " Евролаб " оспорваше зародило в действие авансово осъществяване на заповедта за изпращането на пробите в София. Съдът постанови, че такова авансово осъществяване не е възниквало. Но точно въз основа на тази тъжба е спряно осъществяването на писмото за осъществяването на пробите в София.

Припомняме, че на 19 юли Върховен административен съд на процедура върна " Евролаб " на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Тогавашният заместник-министър на земеделието Иван Христанов съобщи, че е
 Новият началник на БАБХ: Старият модел на „ Капитан Андреево “ няма да се върне
Новият началник на БАБХ: Старият модел на „ Капитан Андреево “ няма да се върне

Частната " Евролаб " имала цялостен монопол върху " Капитан Андреево "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР