Върховният административен съд (ВАС) потвърди наложената от Комисията за защита

...
Върховният административен съд (ВАС) потвърди наложената от Комисията за защита
Коментари Харесай

Веригата магазини Billa бе глобена с почти 500 хил. лв. заради заблуждаваща реклама

Върховният административен съд (ВАС) удостовери наложената от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоба в размер от 483 хиляди лева за заблуждаваща реклама на верига магазини за хранителни артикули Billa.

Решението на антимонополния орган е от края на декември 2013 година. Проучването откри, че рекламното обръщение " най-ниски цени ", употребявано в рекламните кампнии на сдружението, има заблуждаващ темперамент, защото компанията " на процедура не предлага най-ниска цена на пазара ", пишат от Комисия за защита на конкуренцията, оповестява money.bg

" Според Върховен административен съд предприятието, потвърждавайки че подсигурява " най-ниска цена " на избрани артикули показва пред клиентите и съперниците си задълбочено познаване на пазара, целейки да ги убеди изрично, че стоките фактически се оферират на " най-ниска цена ". Използваната в рекламата превъзходна степен " най- " в общоприетия смисъл може и има едно само значение, а точно, че към избрания миг на никое място другаде в комерсиалната мрежа няма по-ниски цени от тези, предлагани от " Билла България " ЕООД и заради това се внушава на междинния консуматор, че е най-изгодно за него да купи тези избрани артикули и в този миг в магазин на " Билла България " ЕООД ", гласи решението на съда.

Освен това е открито, че Billa не съблюдава и друго заричане - да възвърне разликата сред цената на продукта, закупен от нейн магазин, и по-евтин подобен, заупен от друга верига.

Имуществената глоба, наложена от Комисия за защита на конкуренцията, е в размер на 0,1% от чистите доходи от продажби на сдружението за финансовата 2012 година.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР