Върховният административен съд потвърди нищожността на разрешителното за cтpoитeлcтвoтo нa

...
Върховният административен съд потвърди нищожността на разрешителното за cтpoитeлcтвoтo нa
Коментари Харесай

Върховният съд потвърди, че разрешителното за строеж на Алепу е нищожно

Върховният административен съд удостовери нищожността на разрешителното за cтpoитeлcтвoтo нa ĸypoртен комплекс в зaщитeнaтa мecтнocт Aлeпy, заяви БНР.

Върховните магистрати са приели напълно изводите на Бургаския административен съд, че в нарушаване на Закона за устройство на територията капиталовите планове, въз основа на които е разрешението за градеж, са издадени на " ГБС-Турс " ЕАД, а не на титуляра " Алепу Вилидж " АД.

Делото беше формирано по искане на държавното обвиняване, което предишния юни стартира инспекции поради публичното неодобрение, че на плажа в предпазената околност се строи хотел.

Тогава вложителите обясниха, че става дума не за хотел, а за подпорна стена.

През август по време на парламентарен надзор екоминистърът Асен Личев разгласи, че във ведомството са знаели, че са позволили неточност с документите на градежа край Алепу.

На 18 февруари тази година Административният съд в Бургас разгласи незначително строителното позволение на курортен комплекс " Алепу вилидж ", издадено от районната ревизия по околната среда и водите. Обявяването на нищожността стана след митинг на прокуратурата. За първи път градежът на така наречен Шофьорски плаж в непосредствена непосредственост до комплекса " Свети Тома ", който е издигнат на едноименния нос, влезе в новините при започване на м.г. Първите инспекции там започнаха с появяването на строителна техника, а съгласно отразеното в протоколите след приключването им сдружението " Главболгарстрой " единствено укрепвало свлачище. Впоследствие прокуратурата откри разнообразни нарушавания към градежа, а разрешението на " Алепу вилидж ", както е предходното название на комплекса, бе оповестено за незначително от Административния съд в Бургас. Очаква се произнасянето на Върховния административен съд. Междувременно планът беше платен от нов вложител.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР