Върховният административен съд отхвърли жалбите на Явор Бахаров, Кристиян Николов

...
Върховният административен съд отхвърли жалбите на Явор Бахаров, Кристиян Николов
Коментари Харесай

ВАС отхвърли жалбите на Бахаров и Николов срещу наредбата за алкохол и наркотици

Върховният административен съд отхвърли жалбите на Явор Бахаров, Кристиян Николов и С. Илиев против текстове от наредбата, установяваща съществуването на алкохол и опиати в кръвта.

Според тримата има дискриминация - за алкохола е планувана позволена централизация, а за опиатите – не, както и че за дрогата не се регистрира типът на влияние върху организма на другите типове наркотични субстанции.

Върховните магистрати одобряват, че жалбите им са неоснователни. Неоснователно е и възражението, че не са отразени финансовите резултати от използването на наредбата и няма разбор на сходството с правото на Европейски Съюз.

Според магистратите има и разминаване в членовете, които регламентират температурния режим на съхранението на пробите от вземането им до изпращането в лабораторията, както и съхранението и температурния режим след осъществяване на проучването, в това число съхранението на контролните проби.

Върховните магистрати отхвърлят като безпричинно и възражението за незаконност на наредбата по отношение на дадената опция в 7-дневен период от връчване на наказателно разпореждане или покачване на обвиняване да бъде поискано наново осъществяване на химически разбор.

“Напротив, наредбата освен не лимитира правото на отбрана, а дава спомагателна опция за отбрана с осъществяването на повторния анализ”, се споделя в известието на Върховен административен съд.

Решението може да бъде обжалвано пред петчленен състав на Върховен административен съд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР