Върховната рада (украинският парламент) отказа да приеме оставката на министър-председателя

...
Върховната рада (украинският парламент) отказа да приеме оставката на министър-председателя
Коментари Харесай

Върховната рада отказа да приеме оставката на премиера Гройсман

Върховната рада ( украинският парламент) отхвърли да одобри оставката на министър-председателя Владимир Гройсман, оповестяват съветските медии.

Инициативата беше подкрепена от едвам 97 депутати при нужен най-малко от 226 гласа.

По закон отдръпването на премиера води до оставката на цялото държавно управление.

При това състояние държавното управление продължава да извършва отговорностите си до началото на работата на новия кабинет .

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи по време на встъпителната си тирада като президент пред Радата, че разпуска Народното събрание и прикани украинското държавно управление да подаде оставка. Скоро по-късно Гройсман разгласи желанието си да подаде оставка след съвещанието на кабинета на 22 май.

На 27 май Гройсман сподели, че откакто Върховната Рада гласоподава за неговата оставка, работата на държавното управление няма да има планов, а антикризисен темперамент. Министър-председателят помоли Народното събрание да одобри оставката му.

Предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 21 юли. Гройсман разгласи желанието си да взе участие в тях, само че се отхвърли от коалиция с някогашния президент Петро Порошенко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР