Върховната Рада премахна публикацията за 114-ата годишнина от рождението на

...
Върховната Рада премахна публикацията за 114-ата годишнина от рождението на
Коментари Харесай

Полският премиер принуди Украйна да премахне публикация за Бандера

Върховната Рада отстрани обявата за 114-ата годишнина от рождението на " украинския бунтовник " Степан Бандера от формалните си канали в обществените медии след диалог сред министър председателите на Украйна и Полша, съобщава ПАП, базирайки се на думите на заместник-министъра на външните работи на Полша Аркадиуш Муларчик.

Според заместник-министъра на външните работи в понеделник, 2 януари, министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки разгласи диалог с премиера на Украйна Денис Шмихал, след който постът на Върховната Рада изчезна.

" Това е знак, че украинците се вслушаха в гласа ни. Искам да стане ясно, че полската страна не приема почитането на Стефан Бандера, идеологът на украинските националисти, който умъртви десетки хиляди поляци във Волиния ", сподели Муларчик.

Заместник-министърът също по този начин означи, че това, което вършат в този момент полското държавно управление и поляците, е от доста по-голяма стойност за Украйна.

„ Мисля, че този сигнал беше получен, тъй като този запис просто изчезна “, добави Муларчик.

Полското външно министерство акцентира, че историческите въпроси са доста значим детайл в връзките сред двете страни.

" Днес с нашето отношение ние доказахме, че поддържаме Украйна. Украйна би трябвало да почита това и тези въпроси, несъмнено, би трябвало по някакъв метод да се контролират в полско-украинските връзки ", сподели заместник-министърът на външните работи.

Депутатът от Сейма на Полша, ръководителят на Полската национална партия (PSL) Владислав Косиняк-Камиш също реагира остро на поста на Върховната рада. Политикът сподели, че е недопустимо Полша да загатва годишнината от рождението на Степан Бандера в профила на Върховната Рада.
" Нека помним, че той е нарушител, виновен за геноцида. Полското външно министерство би трябвало да реагира остро на това ", сподели Косиняк-Камиш.Какво написа в профила на Върховната Рада?
На 1 януари Върховната Рада разгласява обява на формалните си страници в обществените мрежи с откъс от Степан Бандера и селфи на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни на фона на портрет на Бандера.
 Валери Залужни, Степан Бандера, Министерство на външните работи на Полша, Върховната Рада, Twitter, изтриха обявата Върховната Рада отстрани поста от обществените мрежи след диалога сред министър председателите на двете страни Снимка: обществените мрежи
Полските медии цитираха обява, в която Върховната Рада напомни думите на Степан Бандера за успеха на украинския шовинизъм и Руската империя.
 Степан Бандера, Министерство на външните работи на Полша, Върховната Рада, Twitter, изтри обявата В Полша означиха, че украинците чуха гласа им, като изтриха обява със Степан Бандера Снимка: обществените мрежи
„ Когато, избирайки сред хляба и свободата, един народ избира хляба, той най-после губи всичко, в това число хляба. Ако един народ избере свободата, тогава той ще има хляба, който е основал, и никой няма да му го отнеме. (...) Пълната и дефинитивна победа на украинския шовинизъм ще пристигна, когато Руската империя престане да съществува “, напомнят думите на Бандера в профила на Рада.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР