Върховната избирателна комисия (YSK) ще излезе с предложение парламентарните избори

...
Върховната избирателна комисия (YSK) ще излезе с предложение парламентарните избори
Коментари Харесай

Habertürk: Изборите в Турция могат да бъдат отложени с 6 месеца

Върховната изборна комисия (YSK) ще излезе с предложение парламентарните избори в Турция да бъдат отсрочени с от шест месеца до една година, оповестява вестник „ Хабертюрк “, базирайки се на свои източници.

Действащият президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи по-рано, че общите избори (президентски и парламентарни) в Турция са планувани за 14 май. Турският водач съобщи, че държавното управление ще изиска от Народното събрание да одобри датата и в случай че той откаже, ще употребява пълномощията на президент - задоволителни, с цел да разпусне Народното събрание и да свика предварителни избори 60 дни след издаването на указа. Ердоган ще бъде претендентът на „ Съюза на републиката “. Коалицията от шест опозиционни партии към момента не е оповестила собствен претендент. По-рано някогашният ръководител на турския парламент и някогашен вицепремиер Бюлент Арънч прикани за отсрочване на изборите, тъй като " страната би трябвало да се отърве от изборния стрес " на фона на смазващите трусове.

Според публикацията ръководещото крило ще отнесе въпроса за отсрочване на изборите до YSK.

" Първо ще бъде взето решение по отношение на изборите. След това YSK ще съобщи, че е станало на практика невероятно да се проведат избори във всички четири области и отчасти в шест области (поради въздействието на земетресенията), и ще изиска отсрочване на изборите. По този метод изборите ще бъдат отсрочени с най-малко шест месеца, а може би и с една година ", се споделя в публикацията.

Земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6 станаха на 6 февруари с разлика от девет часа в провинция Кахраманмараш в Югоизточна Турция. Трусовете, последвани от стотици вторични земетресения, бяха усетени в 10 провинции на страната и в прилежащи страни, в това число Сирия. По последни данни са починали повече от 35 000 души.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР