Върховната административна прокуратура /ВАП/ извърши проверка за законност за изпълнение

...
Върховната административна прокуратура /ВАП/ извърши проверка за законност за изпълнение
Коментари Харесай

Прокуратурата обяви след проверка: Често плащаме за медицински дейности, които се покриват от здравната каса

Върховната административна прокуратура /ВАП/ извърши инспекция за правда за осъществяване на контракти за оказване на здравна и/или дентална помощ, подписани от Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ във връзка със съблюдаване на законовите условия, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата, написа Дир.бг. 

Общият брой на осъществените инспекции е 1 745 бр. в цялата страна. Те са били осъществени от чиновници на РЗОК и НЗОК. Констатиран са били 4 537 бр. нарушавания, измежду които най-често срещани са нарушавания, по отношение на заплащане или доплащане от обезпеченото лице за типове активност, която е закупена от НЗОК; нарушавания на правата на ЗОЛ, като е поискано и получено непозволено възнаграждение на потребителска такса; нарушавания на условията за налично и механически изправно здравно съоръжение и обзавеждане; нарушавания свързани с определяне на лекарствени артикули и други

Чести нарушавания на изискванията и ред по стратегия " Детско опазване на здравето " са били установени в 12 области на страната - Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Стара Загора.

След констатиране на нарушаванията са наложени наказания в общ размер от 112 879 лева, като следва в допълнение налагане на наказания в общ размер до 404 395 лева В лечебни заведения в областите Ловеч, Плевен и София област са установени нарушавания, за които следва издаване на заповеди за налагане на глоба " преустановяване на контракта ".

Предприети са били и ограничения за възобновяване на безпричинно получени суми в размер на 706 705.11 лева

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР