Върховната административна прокуратура (ВАП) е изискала от здравното министерство информация

...
Върховната административна прокуратура (ВАП) е изискала от здравното министерство информация
Коментари Харесай

Гешев пита Кацаров имаме ли готовност за трета доза и защо не си спазва плана

Върховната административна прокуратура (ВАП) е изискала от здравното министерство информация дали страната е готова за новата коронавирус вълна и възможното слагане на трета доза. Това излиза наяве от известие на държавното обвиняване.

Прокуратурата показва ниския % имунизирани у нас – към 16% от популацията. И упорства да ѝ се даде информация дали здравното министерство е питало европейската организация по медикаментите за третата доза.

" Предвид тези данни служебният здравен министър следва да отговори на какво е осъществено до този миг от Министерство на здравеопазването, с цел да може до хората да доближи съответна информация по отношение на изгодите от имунизация против Ковид-19, което да промени настройките и да увеличи интереса към имунизациите ", написа в известието.

Има голям брой сигнали за нарушение на противоепидемичните ограничения, декларира още ВАП. Затова здравно министерство би трябвало да каже какви дейности подхваща за надзор.

Прокуратурата се интересува и за какво все още не са въведени по-строги ограничения, макар че такива са написани в проекта на Министерство на здравеопазването. Ден по-рано здравният министър Стойчо Кацаров сподели, че нови ограничавания не се постановат, макар че няколко области към този момент са в " алена зона ". Той съобщи, че здравните управляващи се управляват от това до по кое време лечебните заведения ще могат да удържат на натиска и за момента не се постановат спомагателни ограничения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР