Върховната административна прокуратура откри нарушения в редица общини касаещи застрояване

...
Върховната административна прокуратура откри нарушения в редица общини касаещи застрояване
Коментари Харесай

Прокуратурата откри нарушения на 157 наредби в редица общини

Върховната административна прокуратура откри нарушавания в редица общини касаещи застрояване и запазване на озеленените площи, оповестиха от държавното обвиняване .

Разкрити са случаи, в които от локалните органи на власт се позволява в публичните паркове и градини да се разполагат кафенета , сладкарници и други покрити обекти, което е в несъгласие със Закона за устройство на територията.

Нарушения са установени и по повод позволената повърхност на преместваемите обекти , които могат да се слагат в озеленените площи.
Варна ще заплаща на жители за облагородяване на зелени площи Общината ще отпуска до 5000 лева
Отрити са и планувани незаконосъобразни благоприятни условия за смяна предназначението на съществуващите озелени площи.

Има и нарушаване при въвеждане на наказания, които са несъобразени със: Закона за придвижване по пътищата при паркиране на пътни транспортни средства в паркове и градини; със Закона за ръководство на отпадъците при замърсяване на озеленените площи;

Не са спазени и възбраните за извеждането на кучета без мотив, а на нападателни кучета - и без намордник, както и за разхождането на кучета на детски площадки и тук-там, обозначени от общините със забранителни знаци и т. н.
Отново митинг в „ Младост ” против застрояването на зелени площи По думите на локалните, децата няма къде да играят, тъй като детската площадка зад 73-ти блок е превърната в паркинг
Установени са още и разпореждания, с които се дава опция кметове на общини да овластяват други лица да издават наказателни постановления, посредством които се постановат наказания за нарушавания.

Към сегашния миг, по отношение на формираните преписки са подадени над 100 митинги до административните съдилища.

Нарушения, с които са въведени разнообразни режими в съпоставяне със законите, са открити в 157 подзаконови актове, измежду които настоящите наредби в общини : Пловдив, Варна, Велико Търново, Плевен, Русе, Сливен, Благоевград, Враца, Кюстендил, Кърджали, Перник, Силистра, Търговище, Монтана, Созопол, Поморие, Царево, Трявна, Казанлък, Девин, Ботевград, Троян, Димитровград, Асеновград, Сапарева баня, Тетевен, Драгоман, Доспат, Свиленград, Минерални бани, Оряхово, Горна Оряховица, Симеоновград, Харманли, Доспат, Тополовград и други

Към сегашния миг, по отношение на формираните преписки , са подадени над 100 митинги до административните съдилища.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР