Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура - София взеха на

...
Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура - София взеха на
Коментари Харесай

Прокуратурата взима под специален надзор случая с пребития бизнесмен от Петрич

Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура - София взеха на специфичен контрол досъдебно произвеждане, водено от Окръжна прокуратура - Благоевград за пребития до гибел 44 - годишен предприемач от Петрич.

Днес в Петрич основният прокурор Иван Гешев се срещна със Страхил Кацарски, брат на умрелия. Обвинител номер 1 изрази страдание за случилото се и увери околните на жертвата, че прокуратурата ще докара следствието до край.

На 23 май след спор сред две компании, С.К. станал очевидец на протичащото се и се опитал да предотврати ескалацията на напрежението. Скандалът прераснал във физическа кавга, при което на мъжа бил нанесен побой. Вследствие на нанесените му удари потърпевшият С.К. изпадал в кома. Въпреки подхванатото болнично лекуване няколко дни по-късно мъжът умрял.

В качеството на обвинени по досъдебното производства са привлечени 27-годишният П.Т. и 24-годишният К.К. По искане на прокуратурата им е наложена мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Иван Гешев беседва и с магистрати и чиновници на Териториално поделение - Петрич. Срещата е в границите на работните визити на основния прокурор в петте апелативни региона в страната и бяха разисквани целите на прокуратурата през актуалната година, уговорките по противопоставяне на стандартната престъпност, одобряване на върховенството на закона и отстояване на независимостта на прокуратурата като част от правосъдната власт.

Иван Гешев е безапелационен, че няма да спре да работи в полза на българските жители.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР