Върховна административна прокуратура започва проверка как се усвояват европарите за

...
Върховна административна прокуратура започва проверка как се усвояват европарите за
Коментари Харесай

Прокуратурата започва проверка как се усвояват европарите за патронажна грижа в София

Върховна административна прокуратура стартира инспекция по какъв начин се усвояват европарите за патронажна грижа в столицата. Обвинението заяви това, откакто преди ден “Демократична България” отдръпна доверието си от кмета на регион “Красно село” Росина Станиславова, която се оказа началник на подобен план. “Демократична България” подари получените от нея над 7000 лв. на SOS детски селища.

На ход е Министерство на труда

От прокуратурата показват, че Министерство на труда и обществената политика, в чиято конструкция е Управляващият орган на Оперативна стратегия “Развитие на човешките запаси 2014-2020”, следва да уведоми ВАП за това - осъществявани ли са инспекции на всички ползватели на мярката “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 3 ", установени ли са нарушавания на процедурите и какви ограничения са подхванати по отношение на установеното.

ВАП следва да бъде известена с отчет за осъществените дейности. В случай че бъдат открити данни за закононарушения и нарушавания, ще бъде известена способената прокуратура, показват от обвиняването.

Още в сряда Управляващия орган на Програма " Човешки запаси " разгласи, че стартира инспекция на плана на столичния регион " Красно село " по мярката " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 3 " и на всички 17 столични региона, които ползват програмата. Оттам прибавиха, че сезират Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) и Главната ревизия по труда (ГИТ), които да се произнесат по подготвеност дали има нарушавания при ръководството на плана.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР