Върховен лукс, екстравагантен стил, ориенталски разкош и неподправено детско щастие

...
Върховен лукс, екстравагантен стил, ориенталски разкош и неподправено детско щастие
Коментари Харесай

Котараци превзеха подиума на SFW 2017, полъх от Ориента омая публиката

Върховен разкош, ексцентричен жанр, ориенталски лукс и неподправено детско благополучие – това бяха главните акценти във втората вечер на единственото по рода си фешън събитие у нас Sofia Fashion Week AW 2017, което се организира в зала EFE на хотел „ Маринела “.

Водеща на събитието беше елегантната Габриела Василева, мис България 2012.

Темата на вечерта – haute couture на български и задгранични марки и дизайнери, отговори на всички упования на публиката, която стана очевидец на фешън събитие от международна големина.

Красиви, авангардни и елегантни модели се редуваха с екстравагантни и шикозни дрехи, а потвърдените към този момент дизайнери, чиито творби на изкуството столичната фешън аудитория имаше привилегията да види персонално и от близко, завоюваха безапелационно мястото си в международните фешън haute couture трендове.

Вечерта започва извънредно мощно в колаборацията сред главния спонсор на SFW AW 2017 DHL и Antony Langountin Fashion Show – специфична сбирка, основана за стилния конгрес. Съчетанието сред DHL и дизайнера Antony Langountin е повече от авангардно – модели, напълно основани от логистични материали, опаковъчни полиетиленови пликове за колета и кашони, които обаче съставляват същински haute couture облекла. Колаборацията сред колоса в куриерските услуги и световноизвестния дизайнер разкри един по-различен прочит на модерното облекло и впечатли всички присъстващи.

Подиумът по-късно стана сцена на същинска котешка приказка, с помощта на фешън къща Maniac, която провокира възторг измежду публиката с чисто новата си сбирка от мъжки дрехи. Гледката на ръчно рисуваните костюми с атрактивни котешки акценти беше безспорен празник за сетивата. Моделите пресъздадоха на сцената грацията на котараците, разхождащи се върху смокинги в арлекинов вид - един котешки шахмат за съзерцаване на луната и звездите.

За страхотното въодушевление на публиката се погрижи красивият и надарен дамски квартет Strings, под чийто виртуозен акомпанимент моделите разходиха някои от най-красивите костюми, основани от Maniac. Не липсваха и същински котешки претекстове – дребни ушички, мустачки, котешки рисунки върху висококачествените материи. Гвоздеят на ревюто беше артистът Калин Сърменов, който излезе на сцената в компанията на същински котарак!

Разбира се, дамските дрехи също бяха мощно показани – още с третия участник в ревютата - BERNA MODA, гостите се любуваха на вечерни дамски екстравагантни тоалети с несравним дизайнерски почерк. Дантела, блестящи камъни и транспарантни материи хипнотизираха погледите на публиката и подчертаваха елегантността и хубостта на моделите.

Тежък ориенталски лукс и мистичност се настаниха трайно в зала EFE със старта на ревюто на дизайнера Христо Чучев. Изключително стилните рокли трансфораха моделите в арабски принцеси – хубостта им бе обилна, само че по едно и също време с това и ефирна. Властваха блестящите камъни, перата, мънистата, златните детайли. Полъх от Ориента донесе и страхотната музикална селекция, съпровождаща ревюто, а красивата Венета Харизанова покори мозъците и сърцата на публиката с луксозната си визия на принцеса. За сбирката дизайнерът Христо Чучев черпи ентусиазъм от Изтока и споделя, че работата го кара да се усеща благополучен и задоволен,когато вижда дамите да сият.

Световно известната дизайнерка Нина Ноштдал дойде особено в България, с цел да показа своята детска мода. Дизайнерката твори както за дамите, по този начин и за дребните фешън фенове, в което персонално се убедиха и феновете на Sofia Fashion Week. Много въодушевление и усмивки провокираха децата дефилиращи по подиума в зала EFE с ефирните рокли за принцеси и елегантни костюми за дребни момченца.С детски сексапил и блестящ жанр те обраха овациите и провокираха същинска наслада в сърцата на феновете. Нина Ноштдал стартира своя бизнес през 2001 година в Англия,но пътя на модата поема поради красивите облекла измежду които израства и препоръките на нейната баба.

MYOO Couture върна публиката назад в света на лукса и екстравагантния жанр.
Своят дебют на сцената на Sofia Fashion Week направиха дизайнерите майка и щерка Валентина и Йоана Дочеви. В първокласният бранд, моделите приковаха погледите на всички с изчистени материи, пришити приложения, първокласни бродерии, нашивки,изрисувани детайли, подобаващи за дребни и огромни принцеси.
Двете дизайнерки откриват света на модата преди три години с ателие в Берлин,но за тях модата им принадлежи на България. От Германия взимат организацията и дисциплината,но всичко което идва от българската земя, като багри и лъчение го влагат в неповторимите си сбирки. Първото им ревю е непокътнато за сцената на Sofia Fashion Week, тъй като са българи и държат да покажат своята нова колекцция пред родна аудитория.

Дизайнерката на фешън къща “Агресор” Марияна Папаличева провокира вниманието както на дамската, по този начин и на мъжката част от публиката с новата си сбирка „ Цветно “. Тя изобилства от ексцентрични и смели съчетания на цветове и материи, цветни аксесоари и цветни акценти, а по-късно подиумът беше високомерен от фееричните и извънредно красиви модели публични и вечерни рокли на Be Queen Fashion House.

Гостите видяха извънредно тяхната първа независима сбирка, въодушевена от уверената, съумяла и съвременна жена, и съобразена със международните фешън трендове. Колекцията включваше вечерни и бални рокли, основани от висококачествени материи в елегантни линии, които носят по едно и също време детайли на класическото и модерното, на момичешкия сексапил и женския съблазън. Бродираните дантели и флорални претекстове оставиха очарователно чувство за страст на моделите.

Вечерта приключи с безспорен фешън обсег с ревюто на дизайнера Стоян Радичев, който подвигна публиката на крайници с дръзките си модели. Провокативна и ексцентрична – по този начин дизайнерът вижда дамата в този сезон и го сподели по замайващ метод. Моделите му бяха неповторими, спиращи дъха и очарователни. Всеки от моделите рокли беше извънредно експресивен и тайнствен, а детонацията от цветове и материи безусловно сътвориха възторг в публиката. Неслучайно сбирката носи името Addicted - един път видите ли я, няма по какъв начин да я забравите!

Втора вечер от Sofia Fashion Week AW 2017 беше непокътната територия за висшата мода на български и международни марки дизайнери. Специални посетители на събитието бяха Наско Сираков и щерка му Славена, Диана Любенова,бизнес дамата Мая Косева, ПР-специалиста Любомир Стойков, Робин Кафалиев, светският хроникьор Денди и още доста ценители на модата и хубост.

Sofia Fashion Week AW 2017 продължава и на 28 септември, четвъртък, когато подиума на зала EFE ще бъде непокътнат за Haute Couture ревюта на топ фешън български и международни марки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР