“Върхове на ниска надморска височина - така се казва документалният

...
“Върхове на ниска надморска височина - така се казва документалният
Коментари Харесай

"Върхове на ниска надморска височина" - филм за дете със СОП в света на катеренето

“Върхове на ниска надморска височина ” - по този начин се споделя документалният филм, разказващ за един 16-годишен младеж с аутизъм, който от 3 години се учи да катери своите върхове в директния смисъл на думата. Премиерата на кино лентата за младия катерач се състоя преди дни, по време на 20-ото издание на Банско филм фест.

 ОФП

Преди няколко години Ангел и татко му обикалят моловете и попадат на катерачната стена в един от тях. С времето бащата вижда интерес у сина си към този спорт и стартират да търсят треньор, който би се наел да научи Ангел да се катери. Така стигат до Вили Евтимова. В продължение на 3 години тя оказва помощ на Ангел да се научи на координирани придвижвания, да се връзва на въжето и да се движи в вярната посока, а той, от своя страна, я учи на самообладание и верен метод към деца със специфични просветителни потребности (СОП). 

 Ангел

В началото Вили и студентката по кинорежисура Михаила Заркова снимат Ангел, с цел да наблюдават напредъка му, след това вземат решение да създадат филм и да вземат участие в Банско филм фест. Именно там беше и премиерата на 17-минутнитя филм за света на Ангел и отварянето му към един нов свят, с неговите нови върхове, светът на катеренето. 

 Ангел на скалите

Ангел, както самичък споделя, обича да е на " висоооко " и той може. Всеки може, споделя Вили, а по този начин се споделя и специфичният панел в програмата на Банско филм фест за хора с увреждания и характерни просветителни потребности - " Те могат "

За премиерата в Банско дойдоха 6 фамилии на деца със СОП, които упражняват с Вили, както и нейното семейство - всички до един катерачи, в това число котаракът Ганчо.



Какво споделиха те - чуйте в репортажа в звуковия файл.

---

Новините следете в рубриката .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР