Върхове и спадове, радост и тъга - това е животът

...
Върхове и спадове, радост и тъга - това е животът
Коментари Харесай

Животът на треньора: 3-4 момента за радост, останалото е проза

Върхове и спадове, наслада и горест - това е животът на треньора. Заключението е на Росен Барчовски - селекционер на националния отбор по баскетбол за мъже, както и на Владимир Николов - някогашен капитан на националния тим по волейбол и президент на " Левски ".

" Аз съм от такова семейство, роден съм стимулиран към спорта, обичал съм го откровено. Не съм го правил с меркантилни цели, по този начин ми е идвало. Не съм се отказвал. Имал съм доста тежки моменти, само че и хубави. В спорта, във всяка една сфера на живота, хубавите моменти са по-малко от неприятните, само че човек живее поради тях. Те са къси ", съобщи Барчовски. Той е наследник на легендите в баскетбола Цвятко Барчовски и Ваня Войнова.

Снимка: bTV

" Като състезател потеглих доста добре и някъде на 25-26 години кариерата ми потегли надолу. Натежа ми отговорността от това, че нося семейството на моите родители. До тогава не осъзнавах и си играех умерено. Като треньор съм имал най-различни премеждия - нагоре, надолу, народен тим, без работа, триумфи, първи места, загуби, провали. Това е всекидневието на един треньор. Най-трудният ми миг е едни 3-4 години, в които бях без работа като треньор. Това ме изтезава. Работил съм в " Б " група с " Дунав " Русе. Това ми носи същото задоволство, каквото с ЦСКА или народен тим. Важно е да съм на терена ", сподели той.

Преди месец националният тим по баскетбол, воден от Барчовски, се класира за финалите на европейското състезание, което ще се организира през 2022 година

Владимир Николов, който през 2016 година приключи кариерата си за националния отбор, е на същото мнение.

" И при нас е като на всички места - животът е наслада и горест. Сменят се нещата всекидневно. Имаше един популярен баскетболен треньор, който споделяше " Един състезател след победа наложително би трябвало да чества, тъй като на идващия ден почива и след успеха стартира да се готви за последващо съревнование ". Един състезател през годината играе за шампионат, Купа, вероятно европейски шампионат, мачове с народен тим. Имаш 3-4 момента за някаква наслада, а останалото е прозаичност ", сподели той.

Снимка: bTV

В деня на изборите за 45-то национално заседание, двамата обявиха, че е значимо да се гласоподава, тъй като точно по този начин могат да настъпят промени, които да доведат до по-добър живот за децата на Николов и внука на Барчовски.

" Искам да си е в България - с нашата просвета, с нашите си нрави, с нашия си обичай. Да се приближи до стандартите на Европа. Тук си е доста хубаво. Просто да си оправим нещата, които си знаем. Нравите ме тревожат. Нещата опошляха. Когато един народ е културен и просветен, всичко друго се случва. Образованието е нещо, което не може да даде резултат утре-вдругиден-след година-след две. То дава резултат след 15-20 години ", сподели Барчовски.

" Смятам, че всеки един човек би трябвало да гласоподава. Защото има това право, а аз го разбирам и като обвързване. Ако човек не упражни правото си на глас, след това няма право да мрънка. Ние българите обичаме да мрънкаме, все някой различен да ни е отговорен. Сега всеки от нас има опция да съобщи позиция. Има опция да си избере кой политически водач да го съставлява и да търси отговорност от националните си представители ", добави Николов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР