Въпросите, свързани с България, пряко засягат частта от самоопределението на

...
Въпросите, свързани с България, пряко засягат частта от самоопределението на
Коментари Харесай

Николоски: Проблемът с България заплашва националното самоопределение на РСМ

Въпросите, свързани с България, директно засягат частта от самоопределението на македонския народ, в която неща, които хората просто считат, че не би трябвало да се одобряват. Това съобщи Александър Николоски, ръководител на Националният съвет за европейски интеграции на днешното съвещание в Народното събрание, на което посланикът на Швеция Ами Ларсон Джайн показа целите на председателството на Съвета на Европейски Съюз.

Той се базира, както сподели, на спомагателните условия, които постоянно се слагат на страната по отношение на участието в Европейски Съюз.

„ Това, което желая да загатна, всички го знаем доста добре и то е по отношение на спомагателните условия, които постоянно се слагат за Македония, дали за промяна на името, дали за конвенционалност от страна на България, има чувство, че това е развой, който в никакъв случай не стопира. Ще употребявам един паралел, Швеция се пробва да стане член на НАТО и има изискване от страна на друга страна-членка на НАТО, Турция. И министър-председателят на Швеция излезе с доста потребно изявление тези дни, когато сподели, че има неща, които могат да създадат, само че има неща, които не могат да създадат, тъй като са срещу техните полезности “, сподели Николоски. „ И в тази посока считам, че би трябвало да се зачита мнението на болшинството, на първо място на македонския народ, тъй като въпросите, свързани с България, директно засягат частта от самоопределението на македонския народ, в която има неща, които хората просто считат, че не би трябвало да се одобряват “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР