Въпросите, които ще предоставим на вашето внимание са свързани със

...
Въпросите, които ще предоставим на вашето внимание са свързани със
Коментари Харесай

Румен Петков: Загубите на Булгаргаз от 10 милиона лева са или поради корупция, или поради некадърност, АБВ ще сезира прокуратурата

Въпросите, които ще предоставим на вашето внимание са свързани със положението на енергийната ни сигурност и обезпечаването на институциите с горива от позиция на процедурите, които са включени в нормативната уредба на нашата страна. Това сподели на брифинг пред публицисти водачът на партия АБВ Румен Петков, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “.

Първият доста тежък за нас въпрос е обвързван с проблеми и несправяне от страна на " Булгаргаз “ с годишната профилактична активност, която се прави на трасето " Кулата-Сидирокастро “, съобщи Петков. " За нас това е извънредно значимо трасе. Оттам преминаваше евтиния азерски газ. На 28 септември т.г. ние сме отправили до ръководителя на КЕВР заявление да бъдем осведомени по какъв начин и по какъв метод " Булгаргаз “ е подсигурило доставките на полутечен природен газ и контракта с Азербайджан от позиция отбрана на националните ни ползи. Предварителният разбор, който направихме с необятен кръг специалисти, демонстрират, че загубата ще отиде на 10 милиона лв.. " Булгаргаз “ не са подхванали никакви дейности, съгласувани с " Булгартрансгаз “ за недопускане на вреди, каквито са предприемани в предишните години, вследствие на което анализът ни в този момент демонстрира, че на 26 септември " Булгаргаз “ продава 15 хиляди мегаватчаса по 50 евро или 97 лева А на 27 – 20500 мегаватчаса ги продава по 2,5 евро, което е смразяващо. И детайлната сметка демонстрира, че на 26-ти загубите на " Булгаргаз “ са 3400 милиона лв., а на 27 – 7 милиона лв. или общо загубите на " Булгаргаз “ отиват на 10 милиона 340 хиляди лв.. Обясненията, че не е било осведомено в точния момент управлението на " Булгаргаз “ за избрани дейности, не правят никому работа. За да загуби за два дни компанията 10 милиона лв., обясненията могат да бъдат две – едното е корупция, другото е несръчност. И двете пояснения рефлектират върху министъра на енергетиката “.

Румен Петков означи неналичието на съгласуваност сред " Булгаргаз “ " Булгартрансгаз “, отговорността за което е на министъра на енергетиката. Той сподели също, че въпрос за тези събития е изпратен от страна на АБВ на 28 септември, само че отговор към момента липсва. Поради липса на реакция от страна на изпълнителната и законодателната власт, Политическа партия АБВ ще изпрати сигнал за тези нарушавания, довели до големи загуби за страната ни, до ДАНС и прокуратурата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР