Въпросът за размяната на затворници се решава от упълномощени органи,

...
Въпросът за размяната на затворници се решава от упълномощени органи,
Коментари Харесай

Москва и Вашингтон използват ефективен канал за размяна на затворници

" Въпросът за размяната на пандизчии се взема решение от упълномощени органи, за които президентите се договориха през 2021 година ", съобщи Антонов в своя обява на формалния си канал в приложението " Телеграм ".

" Специалният канал се оказа ефикасен ", добави той, като уточни за образец миналогодишната замяна на съветския търговец на оръжие Виктор Бут и съветския водач Константин Ярошенко за американската баскетболна звезда Бритни Грайнър и някогашния американски морски пехотинец Тревър Рийд, оповестява Българска телеграфна агенция.

В същото време държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън беседва по телефона с американския жител Пол Уилън, който е арестуван в съветски затвор, заяви Си Ен Ен, като се базира на осведомен със случая източник, съобщи Ройтерс.

Високопоставеният американски посланик споделил на някогашния морски пехотинец, който е арестуван от 2018 година, да " резервира вярата си " и че " ние вършим всичко допустимо, с цел да те върнем вкъщи допустимо най-скоро ", споделя източникът на Си Ен Ен. Това е вторият път, в който Блинкън беседва с Уилън, който е арестуван в Русия към този момент повече от четири години, прибавя източникът.

Разговорът се организира в миг, когато администрацията на Байдън продължава да се пробва да убеди Русия да одобри сериозното предложение за освобождението на Уилън, което тя е сложила на масата преди повече от осем месеца. Русия не е дала отговор на тези опити по значителен метод, обявиха двама чиновници на администрацията пред Си Ен Ен.

Липсата на значителен съветски отговор - наред с непозволеното задържане на репортера на " Уолстрийт джърнъл " Евън Гершкович по-рано тази година - е принудила Съединени американски щати да продължат да поставят старания за търсене на друго предложение, което да слагат на масата, изясни един от високопоставените чиновници на администрацията.

Администрацията на Байдън продължава да търси по целия свят оферти, които биха могли да подбуден Русия да освободи двамата непозволено арестувани американци, разяснява Си Ен Ен. По думите на сегашни и някогашни американски чиновници сега Съединени американски щати нямат арестувани високопоставени съветски шпиони, което постанова нуждата да се извърнат за помощ към съдружниците си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР