„Въпросът за Националната здравна карта е много важен, защото това

...
„Въпросът за Националната здравна карта е много важен, защото това
Коментари Харесай

"Червените посочиха" в парламента какво ѝ куца на здравната карта

„ Въпросът за Националната здравна карта е доста значим, тъй като това е главен дирек на здравната система и не може да бъде подминат с лека ръка. В Народното събрание би трябвало да има спор по тематиката и по тази причина внасяме искане за подобен “. Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Йорданов от парламентарната естрада.

Той изясни, че според нормативите на Националната здравна карта, би трябвало да бъдат отстранени 6000 кревати. „ Не е ясно по какъв начин те ще бъдат разпределени по обособените райони на страната. Имат учредения опасенията на лекарите, че закриването на кревати в техните лечебни заведения ще докара до съществени проблеми във действието им и в последна сметка, ще докара до ликвидирането им “, сподели още националният представител.

Като различен проблем депутатът от левицата уточни и незадоволителния брой лекари, изключително медицински сестри в страната. „ Въпрос, на който Националната здравна карта не дава отговор, а би трябвало “, добави Георги Йорданов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР