Въпросът с отпадането на американските визи за българите ще постави

...
Въпросът с отпадането на американските визи за българите ще постави
Коментари Харесай

На път за Вашингтон Борисов разкри кои важни теми ще обсъди с Тръмп

Въпросът с отпадането на американските визи за българите ще сложи министър председателят Бойко Борисов пред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп на срещата сред двамата в Белия дом, която ще се организира в понеделник. Това разкри самият Борисов, който отпътува в неделя за дълго чаканата аудиенция, написа "Монитор ".

Премиерът ще сложи не за пръв път тематиката на масата пред американския президент. Той настоя за отпадането на визовия режим за страната ни и през 2010 година, когато организира диалог с тогавашния държавен глава на Съединени американски щати Барак Обама в границите на визитата си в Ню Йорк, обвързвано с присъединяване му в 65-ата постоянна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Според американското законодателство с цел да се стигне до унищожаване на визите получилите отвод да пътуват през Океана би трябвало да се стопят до 3% от всички кандидатствали за позволение.

На път за Вашингтон Борисов сподели също по този начин, че няма да допусне черноморска база на НАТО на територията на България.

Борисов потегли към Тръмп, само че изненада всички с тази СНИМКА от Исландия

“Американците доста добре знаят моето отношение по този въпрос и надали ще го слагат по време на диалозите ни с Тръмп”, разяснява министър председателят. По думите му неговата позиция за това Черно море да остане място за туризъм и мир си остава непроменена.

В събота пък стана ясно, че Борисов и Тръмп ще обсъдят на четири очи сигурността в подтекста на северноатлантическото партньорство и енергийната диверсификация.

Самият Борисов от своя страна разкри в задатък какъв подарък е подготвил на американския президент, а точно пушка уникат направена в Габрово .

Преди срещата си с Тръмп Борисов ще взе участие в гала по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния боец в Националния гробищен парк „ Арлингтън “. Във Вашингтон българският министър-председател ще се срещне с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян.

Премиерът ще организира и среща с представители на американския бизнес в постройката на Американската търговско-промишлена палата, оповестиха от „ Дондуков “ 1.

При визитата си в американската столица Борисов ще бъде придружаван от вицепремиера Томислав Дончев, вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на стопанската система Емил Караниколов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР