Въпросът е - ще разговарят ли премиер и президентВ резиденция

...
Въпросът е - ще разговарят ли премиер и президентВ резиденция
Коментари Харесай

Традиционнният прием на президента събра на едно място Румен Радев и Кирил Петков

Въпросът е - ще беседват ли министър председател и президент
В резиденция " Бояна " се организира обичайният банкет на президента във връзка 24 май - Деня на българската култура, книжовност и просвета.

Радев произнeсе приветствено слово преди началото на приема.

" Едва ли има различен празник, който да сплотява цялостен един народ към светлината на просвещението. Този най-светъл и сърдечен за всеки български празник. Но това е единствено алегорично, тъй като буквите, езикът и културата са нашият общ дом. Те са вградени крепко в темелите на българската държавност и еднаквост. Делото на Светите братя Кирил и Методий ни отреди благородната задача да бъдем страна на духа ", сподели президентът, представен от Българска национална телевизия.

" В йерархията на духа и културата нито благосъстоянието, нито властта са миродавни. Тук значимото е благородството на духа. Затова се веселя, че през днешния ден тук са толкоз модерни български будители. Благодаря на всички вас, които съхранявате една вековна просвета и обогатявате с гения си, които със слово и дело градите бъдещето на България и задълбочавате връзките с нашите другари от огромното европейско семейство и от целия свят. Дълбок реверанс и цветущ празник ", приключи речта си президентът.

На церемонията участват министър председателят Кирил Петков, министри, някогашни президенти, омбудсманът на Републиката, представители на правосъдната и локалната управляващи, учители, създатели, дейци на културата, военни, депутати и представители на вероизповеданията у нас.

За първи път от много време на едно място са Радев и Петков след напрежението по тематиката Северна Македония.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР