„Въпросът е решен: няма да бъде приета оставката на (енергийния

...
„Въпросът е решен: няма да бъде приета оставката на (енергийния
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Оставката на Теменужка Петкова няма да бъде приета

„ Въпросът е решен: няма да бъде призната оставката на (енергийния министър – б.ред.) Теменужка Петкова. Това е на решение от срещата, на която бяхме множеството министри през днешния ден. Нашето мнение – на „ Обединени патриоти”, е че няма никакво съображение да се търси изкупителна жертва, и то жертва, която няма никаква вина”, съобщи в предаването „ Лице в лице” вицепремиерът и един от водачите на Оперативна програма Красимир Каракачанов.

„ Няма да подкрепим оставката на Теменужка Петкова и този въпрос мисля, че през днешния ден го взехме решение – през днешния ден имахме среща при премира. Г-жа Петкова няма никаква виновност. Законът за енергетиката не повелява министърът на енергетиката да управлява тези неща – или КЕВР (да ги контролира). Теменужка Петкова остава енергиен министър – това е днешното решение”, заключи Каракачанов.

„ КЕВР може да отнеме лиценз, само че не може да спре договорка или да ревизира договорка. А отнемането на лиценза е единствено постфактум”, уточни той по въпроса за продажбата на ЧЕЗ.

„ Най-разумният вид е страната да купи 34% от компанията и да изплаща тези пари в следствие от дивидента, който ѝ се поставя – да не се товари страната с спомагателни разноски, само че въпреки всичко да има надзорен пакет (…)

„ Аз персонално постоянно съм считал, че страната нямаше потребност да продава тези ЕРП-та, на доста места в Европа те са държавни – да вземем за пример във Франция те се дават на концесия. Има два разновидността – или закупуване на надзорен пакет, или незабавни законодателни промени, съгласно които тези и други покупко-продажби да бъдат следени от страната. Без да влизам в „ сценарии”, само че в случай че някой реши да заплати 320 млн. евро и по-късно да прави бойкот, това ще е най-лесно извоюваната война”, уточни вицепремиерът.

Той разяснява и желанието на Вътрешна македонска революционна организация да бъдат направени законови промени, с които да се разширят рамките на неизбежната защита.

По думите му доста хора са реагирали в отбрана на лекаря, който простреля апаш в Пловдив, тъй като „ им е омръзнало да бъдат ограбвания, омръзнало им е една част от популацията, които през последните 27-8 години се научиха, че имат права, считат че могат да пътуват в градския превоз без билет, че могат да бият кондукторите, могат да влязат да ви ограбят, че могат да вършат каквото си желаят, да не заплащат ток, вода и да не бъдат наказани…”

По думите ма Каракачанов през последните 10 месеца са били назначени 1000 служители на реда, и има разкрити обири – изключително в по-малките обитаеми места, където се знае кой краде.

Каракачанов разяснява и тона на съветския патриарх Кирил на срещата му с президента Румен Радев.

Според него не е обикновено който и да било да държи подобен звук – освен на българския президент, само че и на българския министър председател, а и на който и да е български държавен чиновник – поради правилото на взаимност, главен за дипломацията.

Вижте цялостния диалог във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР