Въпросът дали жени с различия в сексуалното развитие трябва да

...
Въпросът дали жени с различия в сексуалното развитие трябва да
Коментари Харесай

Семеня е в списъка за участие на Световното

Въпросът дали дами с разлики в половото развиване би трябвало да бъдат позволени до надпревари при дамите още веднъж бе дискутиран в последните седмици, като се чака да остане на дневен ред и на идния шампионат.

31-годишната Семеня беше включена в петък в листата за надпреварата на 5000 метра при дамите – дисциплинираност, към която тя се обърна след възбраната за присъединяване на желаните за нея 800 метра, в сходство с разпоредбите, които се отнасят за дами със положение, което предизвиква естествено високи равнища на тестостерон.

Заявката на Кастер Семеня е непредвидена, защото тя не покри квалификационния норматив на 5000 метра и не бе включена в тима на Република Южна Афлика за Световното състезание. Семеня не е любимец за медалите в дисциплината, само че наличието й към този момент е задоволителен мотив за повишение на интригата, написа организация „ Ройтерс “.

Според телевизия NBC, атлетката е включена в листата за шампионата в Юджийн, защото някои от най-хубавите бегачи не са декларирани за дисциплината. Федерацията по лека атлетика на Южна Африка към този момент не разяснява новината.

Ако Кастер Семеня въпреки всичко започва, това ще е първото й присъединяване на Световно състезание или Олимпиада от 2017 година насам, когато тя завоюва третата си международна купа на 800 метра.

Семеня напълно не е единствената наранена от разпоредбите на Международната федерация. Франсин Нийонсаба от Бурунди, сребърна олимпийска медалистка на 800 метра от Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година, също трябваше да се насочи към дисциплината 5000 метра. Тя също е в листата с участници за шампионата в Съединени американски щати и се чака да е кандидат за медалите.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР