Въпреки заявената на думи подкрепа за Украйна военната подкрепа за

...
Въпреки заявената на думи подкрепа за Украйна военната подкрепа за
Коментари Харесай

Американски журналист каза защо САЩ не дават изтребители F-16 и F-15 на Украйна

Въпреки декларираната на думи поддръжка за Украйна военната поддръжка за страната е много надалеч от действителните благоприятни условия, с които разполагат Съединени американски щати.

Украйна не е получила нито един изтребител, което озадачава доста хора по света.

Според американския анализатор Алекс Холингс, неотдавна Украйна изиска от Съединени американски щати да й доставят бойни самолети F-15 и F-16. Според него най-вероятно това няма да се случи. Първо, украинските водачи, привикнали да летят на руска техника, няма да могат бързо да овладеят тези самолети. Журналистът отбелязва, че курсът на преквалификация даже на американски водачи за същия F-16 е шест месеца, написа Pan.bg.

Той мощно се съмнява в способността на украинските водачи да могат, както твърди украинската страна, да овладеят машината единствено за две-три седмици. Освен това да се научиш да управляваш F-16 и да се научиш с него да водиш маневрен въздушен пердах са напълно разнообразни неща.

Дори в случай че приемем, че украинските военни водачи са гениални водачи, способни да овладеят незнаен вид изтребител за няколко седмици, отново няма да е допустимо за малко време да се обучат наземни техници и инженери, без чиято работа самолетът просто не може да бъде експлоатиран.

Основната причина за отвод за доставка на безполезни за украинските Военновъздушни сили самолети е напълно друга. Според създателя, откакто са получат изтребители, украинските водачи ще би трябвало да влязат в пердах с съветски самолети, които нанасят ракетни удари, постоянно без да навлизат във въздушното пространство на Украйна.

Така самолетите на украинските военновъздушни сили ще би трябвало да нахлуят на съветска територия, което е изпълнено с овакантяване на спора отвън границите на Украйна и прерастването му в световна война. Авторът на обявата стига до извода, че доставката на самолети за Украйна обезпечено няма да може да постави завършек на военните дейности, а в противен случай ще предизвика доста по-сериозна борба с нуклеарна Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР