Въпреки забраните за къпането в река Дунав, всяко лято смелчаци

...
Въпреки забраните за къпането в река Дунав, всяко лято смелчаци
Коментари Харесай

Забраниха къпането в целия район на река Дунав

Въпреки възбраните за къпането в река Дунав, всяко лято смелчаци подценяват риска от произшествия и постоянно влизат във водата. А реката е рискова даже за опитните плувци и всяка година взима жертви.

Само преди дни стана случай в Силистра с 13-годишно момче.

Къпането в целия крайречен регион е неразрешено.

" Дунав е доста огромна река, която в нашия сектор - така наречен Долен Дунав, има много изменчиво равнище. Например, предходната седмица равнището на реката се усили с метър и половина, а сега пада. Това води до смяна на течението, смяна на противоположното течение, реката отнася паднали на брега дървета и част от тях не се виждат, тъй като плуват под повърхността. Освен това има скали и други проблематични сектори край брега, които се скриват при повишение на равнището на реката. Така че може да има неприятни произшествия при скачане реката ", изясни пред Българска национална телевизия Спасимир Димитров, шеф на Дирекция " Обществен ред и сигурност " в Община Русе.

Той напомни " златното " предписание, че в Дунав не се скача даже от лодка, тъй като тя тече в земно корито, видимостта в нея е доста слаба ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР