Въпреки уверенията на Москва, че не цели трайно завладяване на

...
Въпреки уверенията на Москва, че не цели трайно завладяване на
Коментари Харесай

Русия започна да си назначава кметове във завладени украински градове

Въпреки уверенията на Москва, че не цели трайно завземане на Украйна, Кремъл назначава кметове в завладени територии. Галина Данилченко е била поставена за краткотраен кмет на окупирания южен украински град Мелитопол, което е казус от началото на съветската инвазия в страната, съобщи ДПА.

Досегашният кмет Иван Фьодоров е арестуван в петък от съветските въоръжени сили и упрекнат, че е „ оказвал финансова и друга помощ “ на украинската националистическа организация „ Десен бранш “ за „ осъществяването на терористични закононарушения против мирните поданици на Донбас “.

Данилченко е украинка от проруска партия „ Опозиционна платформа - За живота “. Тя е призовала локалните поданици да „ се приспособят към новата действителност “.

Междувременно минимум 35 души са убити при съветска офанзива против украинската военна база в Яворов, оповестиха локалните управляващи. Ранените са 134. През последните години базата, която се намира на към 40 километра северозападно от град Лвов и на 25 километра от границата с Полша, се е употребила като полигон за учения на украинските сили, обучавани от задгранични инструктори, основно американци и канадци, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР