Въпреки твърденията на мнозина, че кафето е вредно и причинява

...
Въпреки твърденията на мнозина, че кафето е вредно и причинява
Коментари Харесай

Как се прави по-здравословно и вкусно кафе

Въпреки изказванията на мнозина, че кафето е нездравословно и предизвиква редица несъответствия в тялото, напитката продължава да бъде неизменим сателит от всекидневието на доста от нас.

Ако сте от хората, които се стремят да водят оптимално здравословен живот, само че просто не може да минете без огромна чаша утринно кафе, ето няколко съвета, с които да извършите дозата кофеин по-полезна и вкусна.

Канела

 Снимка 325322

Канелата придава на кафето още по-плътен усет и мирис, като в същото време го прави и по-здравословно. Тя е естествен антиоксидант, прочут със свойствата си да понижава кръвното налягане, да балансира кръвната захар и да подкрепя работата на сърдечносъдовата система.

Кокосово масло

 Снимка 337848

Кокосовото масло е отличен сурогат на изкуствената сметана и овкусителите. Една супена лъжица от него освен придава прелестен усет на кафето, само че и оказва помощ при свалянето на тегло, ускорява метаболизма и служи като превантивна мярка против Алцхаймер.

Колаген

 Снимка 332786

Да прибавите колаген към кафето на пръв взор може да звучи необичайно, само че е формула, която доста звезди употребяват, с цел да поддържат кожата си здрава. Колагенът също по този начин е богат на протеини и би направил утринната доза кафе още по-зареждаща и тонизираща за цялото тяло.

Кардамон

 Снимка 337849

Известен още като " кралят на подправките ", той е страховит метод да добавите здравословна нотка към чашата кафе. Кардамонът се употребява в третирането на доста болести, подкрепя работата на храносмилателната система и оставя пресен и прелестен усет в устата.

Масло

 Снимка 337846

Чистото краве масло е естествен източник на витамини и омега 3 киселини, което го прави здравословна и вкусна добавка към кафето. Освен че съответствува с условията на кетонната диета, маслото прави чашата кафе по-богата на сила и хранителни субстанции, които ще ни държат дейни по-дълго време.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР