Въпреки цялата разруха, хората успяват да намерят и доброто. За

...
Въпреки цялата разруха, хората успяват да намерят и доброто. За
Коментари Харесай

Близо до епицентъра: За хората най-важното е да имат близките до себе си

Въпреки цялата съсипия, хората съумяват да намерят и положителното. За тях най-важното е да имат околните си до себе си. Това съобщи от турския град Пазарджък, покрай епицентъра на земетресението, специфичният делегат на Euronews Bulgaria Юлиян Стоянов. Заедно с Ирина Иванова, двамата са към този момент трети ден на мястото на вредите.

„ Движим се все по-близо до епицентъра на земетресението. Това, което ми прави усещане по отношение на вредите, е че сякаш има доста повече нанесени повреди в точки, които са били ударени от второстепенните земетресения “, показа Стоянов.

 

 
Има разнообразни реакции, само че дано да имаме поради и мащаба на това естествено злополучие – над 7 хиляди здания са разрушени, над 13 хиляди са изгубили живота си, даже нямаме съответна численост за ранените... Дори интернационалната помощ не стига до всички краища.
Нашият делегат споделя, че изискванията са сурови – температурата сега е малко над нулата, което е нетипично ниско за този район; доста е мъчно да се откри работещ хотел, зареден магазин, не доближава храна, вода... Но гостоприемството на локалните, даже и в тази сериозна обстановка, е впечатляващо.

Повече вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР