Въпреки старата българска традиция да се вдигат сватби след Димитровден,

...
Въпреки старата българска традиция да се вдигат сватби след Димитровден,
Коментари Харесай

Бум на сватбите край морето

Въпреки остарялата българска традиция да се подвигат сватби след Димитровден, когато се налее виното, във Варна бракосъчетанията вървят нон стоп. 2017 се обрисува рекордна година с младоженци. Само доникъде на октомври под венчило са минали над 1200 двойки, що се касае за цялата предишна година, сподели за „Труд“ Янна Иванова от „Радостни обреди “ в морската столица.

За следващата година към този момент са постъпили поръчки чак за октомври и ноември. Има наклонност от ден на ден младежи да подписват брак пред тези със взаимно общуване без параф, разяснява тя. Но и възрастни двойки не им отстъпват-78-годишен мъж е споделил заветното „да“ на изгората си в Ритуалната зала. Подписи за безконечна честност са сложили и доста смесени двойки, най-вече от Турция, Германия, Франция, Англия и Русия. Над 30 са изнесените ритуали най-вече на брега на морето, в градина и по-малко на яхта. Младоженци подвигат сватби, облечени в строителни гащеризони, рокерски облекла или като приказни герои. Англичанин и българка, както и техните кумове, са се венчали в наши национални носии. На морския бряг се ожени това лято Румънеца от известното рап-дуо „Румънеца и Енчев“, футболистът от „Черно море“ Стефан Станчев. А пожарникарят Илиян и брачната половинка му Йоана подариха събраните средства от сватбата си на деца на потърпевши и починали чиновници в Министерство на вътрешните работи.

Модерните към момента цветове при венчавките тази година си остават класическото бяло, кралско синьо, циклама и цвят невен. А за следващата година палитрата в дрехи и интериора ще е най-вече от канарско жълто, тюркоазено и смело алено, споделят модерно специалистите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР