Въпреки социалните и икономически предизвикателства за бизнеса през последните две

...
Въпреки социалните и икономически предизвикателства за бизнеса през последните две
Коментари Харесай

Модис България: Нови хоризонти след успешна 2021 година

Въпреки обществените и стопански провокации за бизнеса през последните две години, избрани промишлености и компании съумяват да се приспособяват сполучливо към новите действителности и даже регистрират растеж по основни финансови индикатори. Едно от тях е Модис България, за която 2021-ва бе не по-малко сполучлива по отношение на предходни години. Компанията съумява да реализира двуцифрен процентен растеж на приходите спрямо 2020 година, като влага в оптимизацията на решения за съществуващи клиенти, основава нови партньорства с основни имена на пазара и развива услуги с по-голяма добавена стойност.

През миналите месеци организацията съумява доста да разшири екипите си от софтуерни инженери и разработчици. В тях днес работят младши и старши експерти, които спомагат за построяването на цифрови решения от ново потомство. За плановете и бъдещите проекти на Модис в България разказва Венцислав Касамски, шеф " Бизнес развиване " в компанията.

- Г-н Касамски, компанията ви е част от най-динамично разрастващите се промишлености през последните няколко години. Каква бе 2021-ва за бранша на осведомителните технологии и за екипа на Модис в България?

- През последното десетилетие сме очевидци на извънредно комплицирани и динамични световни процеси на всички равнища – общества, страни, бизнеси. Неблагоприятните събития от последните 2 години сложиха на напред във времето за бизнес водачите потребността от напълно нови хрумвания и парадигми.

ИТ промишлеността се трансформира в още по-мощен инструмент за бизнес водачите за справяне с провокациите. Днес съвсем всички промишлености слагат цифровата промяна в основата на тактиката си за оцеляване и конкурентно преимущество. И това не е изненада, поради опциите, които новите технологии, облачните услуги и по-голямата съгласуваност ни дават.

През 2021 секторът на осведомителните технологии продължи да се развива и да усилва своя дял на международните финансови пазари. Темповете на развиване извън и способността на компанията ни да се приспособява сполучливо, са измежду главните аргументи миналата година да бъде следващата сполучлива за бизнеса ни в България.

Миналия месец, нашата компания-майка Адеко Груп разгласява финансовите си резултати за миналата година. Сред тях ясно проличава сериозен растеж на бизнеса на Модис България, запазващ тренда от последните години. Благодарение на напъните на всички екипи в компанията и доверието, което ни гласоподават нашите сътрудници, през днешния ден самоуверено можем да се похвалим с нарастване на проходите ни от над 2 пъти по отношение на 2018г.

- С какви клиенти си партнирате и по какви планове работят екипите ви у нас?

- Партнираме си с водещи компании в областта на осведомителните технологии, автомобилния бранш, финансовите услуги и доста други. С всяка минала година съумяваме да притеглим нови клиенти и все по-интересни и сложни планове.

Заради качеството на услугите, които екипите ни дават в България, през днешния ден едни от най-големите и добре познати софтуерни колоси ни доверяват все по-сложни и основни планове. Благодарение на взаимната ни работа с един от тях, от 2019г. до в този момент, напълно скоро неговите потребителите ще могат да употребяват цифрови услуги от ново потомство и да се радват на по-добро потребителско прекарване. Мащабният план, по който продължаваме да си партнираме, включва 3D снимане и цифровизация на главните пътни артерии в Европа.

България е основна локация за бизнеса на Модис на световно равнище. Центърът ни за даване на аутсорсинг услуги е най-големият в границите на организацията ни в международен мащаб. Фокусът на компанията през днешния ден е създаването на софтуерни артикули и услуги, поддръжка на облачни решения, мрежи и системи за сигурност, ръководство, оптимизация и автоматизация на процеси. Продължаваме да работим и по планове за обслужване на крайни клиенти на нашите сътрудници.

- Кои са главните преимущества, които цифровата промяна носи на организациите сега, и за какво бихте посъветвали клиентите си да усилят вложенията си в тази посока?

- Бизнес водачите през днешния ден, без значение от промишлеността, са изправени пред серия от провокации – да наемат и задържат гении, да усъвършенстват разноските, да привлекат нови клиенти, да усилят пазарния дял. Дигиталната промяна ни дава неповторими принадлежности за справяне с тези нелеки задания. Дали ще се възползваме от тези принадлежности зависи от нас самите. Но провокациите и измененията се случват непрекъснато и няма да спрат, по този начин както стопанските системи и пазарите няма да спрат да се развиват.

Някои компании умно ще потърсят сътрудници, като Модис, и ще съумеят да трансформират бизнеса в звук с измененията, други ще имат компликации да изпълнят тактиките си, само че ще упорстват и ще пробват още веднъж и още веднъж, а някои просто няма да започват.

Защо бих посъветвал фирмите да усилят вложенията си в тази посока? Защото залогът е прекомерно огромен - цифровата промяна не е въпрос на преимущество, а въпрос на оцеляване за бизнеса.

- В тази връзка, какво следва за бизнеса ви в България? Планирате ли навлизането на нови пазари?

- В момента Модис сплотява сили с един от международните водачи в инженерните услуги – AKKA Technologies, която бе добита от Адеко Груп.

Новата организация ще оперира под марката Akkodis (Акодис) и упоритостите ни са в близко бъдеще да се превърнем в водач на пазара на R&D услуги и софтуерни решения с над 50,000 инженери и цифрови специалисти в екипа си. Само част от портфолиото ни от клиенти съдържа имена, като Daimler, Airbus, VW, Alstom and Lockheed Martin, към които напълно скоро ще се причислят и други добре познати компании. Всичко това отваря необятно вратите на нашите гении и претенденти към голям брой кариерни благоприятни условия в определена от тях сфера на развиване.

В България, както обявихме в края на предходната година, компанията уголемява портфолиото си от услуги, тъй че да предлага цялостен набор от ИТ и инженерни решения на своите клиенти. Планираме да продължим разрастването на компанията, с цел да можем сполучливо да посрещнем потребностите на  нашите сегашни и бъдещи сътрудници.

Същевременно продължаваме да следим деликатно динамичността на пазара на труда и се стараем непрекъснато да се учим и променяме, с цел да запазим преимуществата си в една извънредно конкурентна среда. Планираме да увеличим вложенията си за развиване на екипите, да увеличим броя и честотата на тренинг академиите за младши експерти и да притеглим в допълнение фрагменти от чужбина.

Уверен съм, че ни чака забавна и динамична 2022, в която да споделим доста нови благоприятни условия за всички, избрали да осъществят своя капацитет в България.

***

Бизнес визитка: Модис България

В свят на все по-голяма непосредственост сред ИТ и инженерните науки, Модис е един от пионерите в така наречен Smart Индустрия.  Компанията разполага с добре развита експертиза точно в ИТ и цифровите инженерни решения, които форсират нововъведенията и цифровата промяна. Комбинацията от предлаганите от Модис услуги Tech Consulting, Tech Talent Services и Tech Academy Solutions разрешава на бизнесите от разнообразни промишлености да прогресират, да порастват и да усъвършенстват своята активност. През 2022г. Модис сплотява сили с AKKA Technologies, водещ снабдител на инженерните услуги, а новата компания, под бъдещия бранд Akkodis ще се трансформира в водач в цифровите инженерни решения.

В България, Модис участва като независим бранд от края на 2017г., след отделянето на бизнеса от Адеко България. Модис България дава софтуерни решения в областта на софтуерното инженерство, облачните услуги, както и IT и BPO аутсорсинг услуги. Към момента, броят на чиновниците на компанията е близо 1200 души в градовете София и Пловдив. Компанията е част от Adecco Group, международен водач в HR услугите и част от листата Fortune Global 500 с най-големите компании по света.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР