Проучването на CBS News открива по-малко безпокойство относно новите варианти на COVID сега, отколкото с Omicron

...
Въпреки скорошното увеличение на случаите на COVID и новите варианти,
Коментари Харесай

Въпреки скорошното увеличение на случаите на COVID и новите варианти, повечето американци не се притесняват от получаването на COVID. Всъщност нацията изразява по-малко загриженост, отколкото когато и да било от началото на пандемията.

Днес има по-малко загриженост конкретно за новите варианти, отколкото за варианта Omicron, когато се появи в края на 2021 г.

В тази анкета, проведена точно преди обявяването на одобрението на FDA за нови бустери, засегнатите също бяха по-склонни да кажат, че ще получат бустер.

показа различни нива на смъртност в републиканските окръзи. )

И в тази линия републиканците са както най-песимистични относно усилията на нацията, така и най-малко загрижени, което предполага, че някои от националните оценки са по-скоро партизанско изразяване срещу партията на власт, отколкото клинично оценка на риска.

Като цяло, малко мнозинство от американците са оптимисти относно усилията на нацията срещу вируса през следващите месеци. Не е преобладаващо и е много партийно, като демократите са много по-оптимистични от републиканците. Но това е по-голям оптимизъм, отколкото американците показват по други въпроси, като икономиката или цените.

Това проучване на CBS News/YouGov е проведено с национално представителна извадка от 2335 възрастни жители на САЩ, интервюирани между 5-8 септември, 2023 г. Извадката беше претеглена според пол, възраст, раса и образование въз основа на проучването на американската общност от преброяване на населението в САЩ и настоящото проучване на населението, както и минало гласуване. Допустимата грешка е ±2,7 точки.

Горни линии

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР