Въпреки революционната технология, Samsung осъзнава, че новият Ultrasonic скенер за

...
Въпреки революционната технология, Samsung осъзнава, че новият Ultrasonic скенер за
Коментари Харесай

Сензорът на пръстови отпечатъци на Samsung Galaxy S10 работи след надраскване, но не и счупване на екрана

Въпреки революционната технология, Samsung осъзнава, че новият Ultrasonic скенер за пръстови отпечатъци на Galaxy S10 телефоните е доста уязвим. По тази причина компанията реши да подарява протектори за екрана на всеки, купил си някой от новите модели. Ако обаче протекторите не са по вашия усет, можете да бъдете спокойни, че датчикът под екрана може да действа след надраскване. Стига да не си изпуснете телефона…

Зак Нелсън разгласява в канала си JerryRigEverything в YouTube тест за устойчивост на новия S10. Той заключи, че както предходните артикули на Samsung, и този е извънредно устойчив. Корпусът му е непокорен на огъвания, дисплеят (като множеството OLED дисплеи) се възвръща след стопляне на пикселите. Бутоните към момента се вадят относително елементарно, само че все пак смарт телефонът е със отбрана от вода и прах  от клас IP68.



Това, което обаче интересува всички, е дали скенерът за пръстови отпечатъци работи, когато се надраска предният панел. Ща благополучие леки надрасквания (като да вземем за пример от монети или ключове) няма да повлияят на функционалността на скенера. Напукването би ви основало главоболия. След настойчиво дълбане по стъклото, Нелсън откри, че скенерът стопира да разпознава отпечатъка на ръката му. Ако смарт телефонът ви се счупи в долната си част, най-вероятно няма да можете да го отключите с пръст, до момента в който не му промените панела. Не че найлоновата завивка, която Samsung подарява, би ви избавила от напукване след рухване. Други компании твърдят, че създават протектори от закалено стъкло с доста по-висок коефициент на сигурност. Освен това постоянно можете да сложите и калъф на S10.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР