Въпреки развитието на социалните медии, самотата се превръща в нещо

...
Въпреки развитието на социалните медии, самотата се превръща в нещо
Коментари Харесай

Защо някои хора не могат да намерят любовта?

Въпреки развиването на обществените медии, самотата се трансформира в нещо като пандемия сега. Около 50% от възрастните хора имат проблеми с намирането на сътрудник. Решихме да разберем какви са аргументите, които пречат на хората да построяват дълги и хармонични връзки.

Ето 5 от най-популярните аргументи, заради които хората не могат да намерят любовта:

1. Идеализирате връзката

Всеки човек има своя лична визия за съвършената връзка. Хората доста се въодушевяват от сантиментални филми или от книги. Но фантазията, която хората имат, е следната: да се осъществен тези любовни истории.

Пример: За страдание, илюзиите от време на време са смазани от действителността, както постоянно се случва с Бриджит Джоунс. Няма такова нещо като идеалната връзка и няма съвършени двойки.

Какво да извършите: Трябва да разберете, че вашият сътрудник е същински човек, а не воин от книга. Така че, недейте да имате упования, че вашият сътрудник ще бъде съвършен и няма да позволява неточности.

2. Нямате самоуважение

Уважението към себе си и другите хора е в основата на всяка връзка, в това число сантименталната. Можете ли в действителност да обичате човек, който не почита себе си? Тази връзка най-вероятно ще се основава на възприятието за виновност и няма да направи нищо положително за нито един от сътрудниците.

Пример: Героинята на Кейт Уинслет във " Ваканцията " беше влюбена в човек, който я използваше, поради лоялността и гения й. Всичко се промени, когато тя твърдо реши да се отърве от любовната си взаимозависимост. Тя промени ситуацията си, хората към нея, откри нови ползи и откри нова обич.

Какво да вършиме: В началото би трябвало да намерите лична вътрешна поддръжка, с цел да си помогнете, когато сте тъжни и депресирани. Това могат да бъдат вашите достижения, вашите занимания, вашите познания или вашите управителни правила - всичко, което е значимо за вас и всичко, което ви оказва помощ да видите личната си стойност. Не позволявайте на никого да ви кара да се съмнявате в себе си и в това какъв брой значими сте.

3. Вие нарушавате персоналното пространство на другите хора

Никой не обича да бъде манипулиран и да бъде отнемано персоналното му пространство.

Във всяка връзка би трябвало да има граници. Те завършват там, където стартират границите на другия човек. Ако не харесвате държанието на колегата си и той знае за това, само че не желае да се промени, би трябвало да извършите избор: да останете с него или да си тръгнете. Промяната на човек, който не желае да се промени, е невъзможна.

4. Не можете да простите

Всеки прави неточности, в това число и вие. Но постоянно сме прекомерно строги, когато съдим другите хора.

Не се опитвайте да се насилвате да приемате нещата, с които не сте съгласни, само че в това време би било потребно да вършиме взаимни отстъпки понякога. Дори в случай че се чувствате извънредно оскърбени от това, което различен човек е направил, в случай че сте вложили във връзката, пробвайте да простите.

5. Не сте подготвени за връзка

Ние сме привикнали да третираме любовта като извънредно благополучие и наслада. Понякога обаче хората би трябвало да се оправят със личните си проблеми, преди да стартират да построяват връзка, тъй като връзката в никакъв случай не е единствено благополучие и наслада.

Понякога човек просто би трябвало да бъде самичък, до момента в който се оправи със личните си проблеми, с цел да може да построи постоянна връзка по-късно.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР