„Въпреки патрулите и сигнализацията в района на Ихтиман, голяма част

...
„Въпреки патрулите и сигнализацията в района на Ихтиман, голяма част
Коментари Харесай

Младен Маринов: Хората карат агресивно въпреки ограниченията на АМ „Тракия”

„ Въпреки патрулите и сигнализацията в региона на Ихтиман, огромна част от водачите изобщо не се преценяват с това предизвестие. Карат нападателно, някои дори без включени светлини”, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов в предаването „ Тази сутрин”.

По думите му нощес е въведена сигнализация в региона на тежките произшествия от преди два дни, тъй като е имало ново задимяване – мъгла, примесена с пушек от сметището на Ихтиман.

„ Водачите би трябвало да се преценяват с пътната конюнктура, защото замъгляването се вижда от далечно разстояние”, счита Маринов.

Той добави, че органите на Министерство на вътрешните работи са реагирали бързо на всички получени сигнали за верижните произшествия.

„ Действията ни бяха изцяло съответни. Прокуратурата продължава работата”, добави Маринов.

Напрежението в Асеновград

„ Успокоявам се като следя, че хората от Асеновград осъзнават, че не би трябвало да се стига до етнически спор, макар че първоначално тематиката Асеновград много се насочи в тази посока”, сподели Маринов.

По думите му на митинга предходната неделя са участвали доста провокатори, само че все пак присъстващите не са позволили да се стигне до ескалация на напрежението.

„ Благодаря на хората, че доста бързо усетиха, че са предизвикани. По-голямата част организираха кротичък протест”, добави Маринов.

Той уточни като образец за подбудител Петър Низамов – Перата, който през вчерашния ден остана в ареста, откакто удари оператор на bTV по време на митинга в Асеновград от неделя.

„ Този човек е зачита полицейските чиновници, той протяга ръка и на хора, които отразяват обективно събитията”, безапелационен е Маринов.

Главният секретар разясни, че Перата е бил арестуван съзнателно по-късно, с цел да не провокира карцерът му спомагателна ескалация на напрежението измежду протестиращите.

Маринов твърдо отхвърли да има двоен критерий в системата на Министерство на вътрешните работи когато става въпрос за сигнали, свързани с ромските махали. „ Стремим се да бъдем справедливи и да прилагаме закона еднообразно за всеки”, добави Маринов.

„ Във всички зони се организират профилирани интервенции, огромна част от тях не се отразяват”, разясни още той, като разкри, че през вчерашния ден е имало спецоперации в Пазарджик, Враца, Монтана и Роман.

За идната неделя в Асеновград още веднъж се готви огромен митинг. Маринов разясни, че към този момент е основана нужната организация.

Протестите в Министерство на вътрешните работи

„ Няма опълчване на тематика заплатите на чиновниците, само че постигането на тези цели би трябвало да стане в границите на един разговор и схващане на обстановката в страната. Не би трябвало да се извиват ръце, а да се приказва по тематиката и да се направи пътна карта”, изясни основният секретар във връзка митингите на чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи с претенции за по-високи заплати от тази година.

„ Въпросът за нарастването на заплатите е въпрос, който касае държавното управление – там се гледат параметрите в страната. Не може да има нарастване, в случай че няма обезпеченост”, безапелационен е Маринов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР