Въпреки пандемията през 2020 година, изготвените документи за разрешаване на

...
Въпреки пандемията през 2020 година, изготвените документи за разрешаване на
Коментари Харесай

В Казанлък отбелязват лек ръст на издадените документи за изработването на ПУП

Въпреки пандемията през 2020 година, направените документи за разрешаване на изработването на Подробни устройствени проекти и / или техните промени от Администрацията на Община Казанлък бележат даже лек растеж. Това излиза наяве от гасувания единомислещо през днешния ден на постоянна сесия от общинските съветници годишен отчет за осъществяването на Общия организационен проект на община Казанлък за 2020 година, чиито вносител е Кметът на община Казанлък Галина Стоянова.

Подробна информация за съпоставяне на издадените разнообразни документи през 2019 година по отношение на 2020 година демонстрира:

121 Заповеди за разрешаване изработването на Подробен устройствен план са издадени през 2019г. по отношение на 100 през миналата;

120 Заповеди за одобрение на Подробен устройствен план за направени през 2019 година по отношение на 130 през 2020;

273 са издадените Разрешения за градеж през 2019 година по отношение на 248 през 2020;

229 са заверените Протоколи за строителна линия през 2019 година по отношение на 179 през предходната година;
 Казанлък чества кулминационната точка на 118-ия Празник на розата (СНИМКИ) Казанлък чества кулминационната точка на 118-ия Празник на розата (СНИМКИ)
Повече от 10 хиляди души от България и света честваха през днешния ден хубостта на Розовата котловина и нейните хора. Празнуваха вярата, млад...

117 са издадените Удостоверения за въвеждане в експлоататция (УВЕ) през 2019 година по отношение на 123 през пандемичната 2020.

Съпоставката демонстрира опазване на интереса към планиране, строителство и направа на градоустройствени проекти в урбанизираните и извънурбанизираните територии на общината и през миналата сложна година.

Община Казанлък бе една от първите с финален Общ организационен проект, който Общински съвет – Казанлък гласоподава през октомври, 2017 година Така Община Казанлък стана една от дребното в цялата страна, минала през всички стадии до правенето на финален Общ устройствен план – управническият инструмент на локалната власт за устройствена политика и развиване с вероятност 15 – 20 години, съгласно българското законодателство. Документът дава благоприятни условия за дългогодишно стабилно развиване на територията на цялата община, със землищата на седемнайсетте села и трите града, за вложения и строителство, за кандидатстване и финансиране по оперативните европейски стратегии.

Първият „ Общ план за регулацията на улиците, площадите и местата за социална потребност в град Казанлък “ датира от далечната 1908г. Ценният документ се съхранява в постройката на Общината и до през днешния ден върху инженерно платно. Основните зони на Казанлък, върху които Градът на розите се развива през годините са заложени още в този Общ план и са непокътнати във времето, като да вземем за пример парк „ Тюлбето “, парк „ Розариум “, централният градски площад, улица „ Искра “, мястото на Народно читалище „ Искра – 1860 “…
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР