Въпреки относителното намаляване на насилието в разкъсаната им от война

...
Въпреки относителното намаляване на насилието в разкъсаната им от война
Коментари Харесай

13 млн. сирийци се нуждаят от хуманитарна помощ

Въпреки относителното понижаване на насилието в раздраната им от война страна през последните месеци, повече от 13 млн. сирийци се нуждаят от помощ.

Това заяви Организация на обединените нации.

Над 330 000 души са убити, откакто спорът избухна през март 2011 година с антиправителствени митинги и това наложи разселването на над половината от популацията както в страната, по този начин и зад граница.

" Влизайки в седмата година на рецесията, мащабът и тежестта на последствията са съкрушителни ", се споделя в отчета на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност по филантропични въпроси. " Около 13,1 милиона души в страната се нуждаят от филантропична помощ. От тях 5,6 милиона души са в остра потребност ", написа още там, съобщи БГНЕС.

Тази цифра съставлява лек спад от 13,5 милиона души в потребност през 2016 година, съгласно Организация на обединените нации. По-рано тази година държавните съдружници Русия, Иран и Турция и бунтовниците подписаха съглашение за основаване на четири така наречен " зони за деескалация " в Сирия. Това докара до релативно намаляване на насилието в страната, макар че през последните седмици се следят нови конфликти в региона на Източна Гута, покрай Дамаск.
Въвеждането на зоните също не способства доста за увеличение на филантропичния достъп. Според Организация на обединените нации, 40% от нуждаещите се са деца, а хората в обсадените региони са изключително уязвими. Докладът отбелязва, че " е налице понижаване на насилието в някои области ", само че въздействието на зоните на помирение е " в друга степен " за цивилните жители. Той също по този начин предизвести, че до края на идната година могат да бъдат разселени до 1,5 милиона сирийци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР