Въпреки определянето му за обикновен плевел, глухарчето крие в себе

...
Въпреки определянето му за обикновен плевел, глухарчето крие в себе
Коментари Харесай

Плевел или чудодейна билка: Пречиства черния дроб и бъбреците, помага и при отслабването

Въпреки определянето му за елементарен бурен, глухарчето крие в себе си голям брой потребни свойства , които могат доста да подобрят здравето и благосъстоянието на индивида. Използването му в билковата медицина е доказателство за това, че природата постоянно предлага решения на проблеми, за които даже не сме подозирали.

Едно от най-известните приложения на глухарчето е в приготвянето на лековит чай , който с помощта на високото си наличие на калий , има мощни диуретични свойства. Това оказва помощ на организма да се освободи от непотребната вода и поддържа здравето на бъбреците и черния дроб . По този метод чаят от глухарче става отличен асистент в процеса на намаляване и детоксикация .

Чаят от глухарче освен оказва помощ за отстраняването на токсините от организма, само че и усъвършенства храносмилането , понижава подуването и улеснява усвояването на питателните субстанции. Това е допустимо с помощта на съществуването на тараксацин и други дейни съединения в състава на растението.

Въпреки позитивните аспекти, използването на глухарче може да докара до странични резултати – постоянно уриниране, диария и световъртеж. Ето за какво е значимо преди да се включи постоянно в диетата, да се организира консултация с доктор, изключително в случай че има съществуващи здравословни проблеми или се одобряват други лекарства.

За приготвянето на сполучлив и апетитен чай от глухарче е належащо да изсушите листа или корени, които се заливат с вряла вода и се оставят да престоят за към 10-15 минути. Препоръчителната доза е до 3 чаши дневно преди хранене , с цел да се максимизират неговите изгоди в подтекста на уравновесена и нискокалорична диета.

Въпреки че постоянно се пренебрегва като нищожен бурен, глухарчето е билка с изключителни лечебни свойства , които могат да допринесат за подобряването на здравето на храносмилателната и отделителната система, да подкрепят процеса на намаляване и да укрепят общото богатство. Важно е обаче да се подходи с внимание и да се търси здравно мнение преди използването му.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР