Въпреки официално въведената във Венецуела национална криптовалута El Petro, търговията

...
Въпреки официално въведената във Венецуела национална криптовалута El Petro, търговията
Коментари Харесай

Търговията с биткойни във Венецуела достигна исторически максимум

Въпреки публично въведената във Венецуела национална криптовалута El Petro, търговията с биткойни посредством LocalBitcoins във Венецуела доближи рекордно равнище.

Миналата седмица криптовалутният оборот на P2P площадката доближи 1974 BTC. Седмица по-рано оборотът бе 1743 BTC. Тоест, единствено за седем дни растежът е към 11% и се чака наклонността да се резервира.



Редица консервативни последователи на обичайните финанси подлагат на критика биткойна за неговата висока волатилност. Но макар, че от началото на годината главната криптовалута поевтиня с над 80%, за венецуелците биткойнът си остава настоящ.

Да отбележим, че публична статистика за инфлацията в тази богата на петрол страна отсъства. Но специалистите от Международния валутен фонд сигнализираха, че в края на тази година инфлацията във Венецуела може да доближи един милион %. Според някои данни, цените в тази страна всеки месец най-малко се удвояват. Ако трендът се резервира, към края на 2019 година инфлацията може да доближи 10 000 000%.

В опит най-малко отчасти да се оправи с инфлацията, президентът на Венецуела Николас Мадуро вкара националната криптовалута Petro, която е обезпечена с петрол. Идеята е страната да може да търгува, в прорез с наложените ѝ от Съединени американски щати наказания. Например с Русия и други страни, против които също има наложени наказания. Засега няма информация за сходни покупко-продажби.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР