Въпреки очакванията, че подновяването на санкциите от страна на ЕС

...
Въпреки очакванията, че подновяването на санкциите от страна на ЕС
Коментари Харесай

Русия показва силна икономика – защо санкциите на Западът не работят?

Въпреки упованията, че подновяването на глобите от страна на Европейски Съюз и Съединени американски щати ще отслаби съветската стопанска система, тя сподели забележителна резистентност, което съответства с предстоящото преизбиране на Владимир Путин за четвърти президентски мандат.

След нахлуването в Украйна през 2022 година Русия се приспособява, запазвайки икономическата си мощ. Конфликтът води началото си от анексирането на Крим през 2014 година, което докара до първични наказания от страна на Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Москва се приготви за евентуална ескалация, като консолидира финансовите и енергийните пазари и търси съюзи с страни като Китай. Въпреки възприеманата изолираност от Запада, Русия поддържа постоянни връзки с някогашните руски републики, което улеснява търговията с Европа.

Гръбнакът на съветската стопанска система остава износът на нефт, подсилен от намаляването на износа на недопечен нефт от Саудитска Арабия. Настоящата цена на петрола поддържа държавните доходи, като подкрепя разнообразни браншове, в това число военните и обществените разноски.

Руското държавно управление инжектира средства в стопанската система, подпомагайки фамилиите на военнослужещите и справяйки се с дефицита на работна ръка посредством военна готовност, което води до увеличение на заплатите. Въпреки инфлацията държавните инжекции смекчават нейното влияние, като ускоряват доверието на потребителите.

Недостигът, породен от западните наказания, се смекчава от съветските други възможности. Макар че не всички руснаци утвърждават държавния метод към войната в Украйна, болшинството се съгласява с него, а несъгласните с него гласове се потискат.

В вероятност икономическата непоклатимост на Русия може да бъде сложена под въпрос от съмненията на петролния пазар, което може да наложи редуциране на разноските. Дългосрочните опасения включват демографски спад, който слага провокации пред работната мощ и стопанската система, макар че тези въпроси са засенчени от по-неотложни цели.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР