Въпреки обещаните и изпълнени мерки, взети след избухването на протестите

...
Въпреки обещаните и изпълнени мерки, взети след избухването на протестите
Коментари Харесай

НОВ ПРОТЕСТ: Хората в Асеновград готови да въстанат отново, защото…

Въпреки обещаните и изпълнени ограничения, взети след експлоадирането на митингите в Асеновград през юли, тази вечер хората отново се събират. Това оповестиха от инициативния комитет. Очаква се довечера пред паметника на цар Иван Асен Втори да се включи и националната певица Валя Балканска, съобщи БГНЕС.

Недоволството в града ескалира след случай, при който група роми се биха с деца - гребци, трениращи на язовир "40-те извора ". Конфликтът се разви и в рейс, и пред болничното заведение на града. Имаше ранени и от двете страни.

11 роми от локалната махала "Лозница " бяха задържани за побоя, те са в ареста с непрекъсната мярка за неотклонение и чакат дело.

Заедно с кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов, бяха оповестени незабавни ограничения за потушаване на етническото напрежение и въвеждане на ред и правда. Първата от тях беше инспекция на противозаконното строителство в ромската махала Лозница и унищожаване на постройки. В две акции общината събори до момента 26 постройки. Друга мярка беше откриването на непрекъсната полицейска приемна на територията на махалата.

Според инициативния комитет, ръководен неофициално от Йордан Тодоров, татко на две от децата, потърпевши в побоя, ограниченията нито са задоволителни, нито трансформират обстановката. Хората се съмняват, че в махалата в действителност се събарят къщи, а не спомагателни икономически постройки. Регистрацията на популацията сега ги кара да мислят, че управляващите просто узаконяват престоя на пристигналите в последните години.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР