Борисов: Държавата е като обран бостан

...
“Въпреки нашето запъване за избори, виждаме, че те идват. Това
Коментари Харесай

“Въпреки нашето запъване за избори, виждаме, че те идват”. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в Шумен. "Намираме се в Шумен - житницата на България. Какво стана със зърното? Къде са тези милиард и 200 милиона лева”, попита бившият премиер.

Той коментира и спрените доставки на руски природен газ за България: “Всички си подписаха договорите с "Газпром", взимат си евтиния газ и си мълчат, защото не са "такива герои".

"Инфлацията расте като великденски козунак. Между 0% и 3% трите ни правителства са я държали. Сега ще махнат ДДС, но мога да се обзаложа, че цената на хляба няма да се промени, защото за житото - нафтата поскъпна, торовете, химикалите. С всяка мярка на правителството сега се увеличава инфлацията. Ще обеднеем жестоко, допълни Борисов, и посочи, че според данни на ЕС инфлацията в България е достигнала и надминала 12%.

"Сега викате "оставка" и ГЕРБ да се връща на власт", обърна се лидерът на ГЕРБ към присъстващите в залата. "ГЕРБ да се върне на този обран бостан в момента. Искате да ме направите заложник. Управляващите ви лъжат безсрамно и правят невъзможно връщането на нормалния живот, който имаше при нас. И да ме притискате за вот на недоверие и да правим нови избори - не участвам", категоричен бе Борисов.

Вече 1 година ГЕРБ ги няма. Каква е борбата с корупцията? За 1 година какво разкриха, какво видяха?, попита бившият премиер.

Деница Сачева посочи, че новината за вдигането на пенсиите с 20% е "лъжа". "Ако въобще това мине в парламента, реално ще се качат с реални 4%. Добавката от 50 лв. се дава още от времето на ГЕРБ, а другите 6% са планирани и договорени от преди това. А те искат да изкарат нещата така, че сякаш с 20% ще ги вдигнат. Правителството сега е много добро във взимането на заеми. Взимат по половин милиард на седмица и дори не обясняват за какво са тези пари. И не вярвайте на Кирил Петков, като ви казва, че тези пенсиите ще се плащат с парите от спрени кражби. Нямало е кражби, за да се плащат с такива пари. Пенсиите ще се плащат със заеми. Решението за нас е само едно - оставка на това правителство, избори и победа на ГЕРБ, посочи още Сачева.

"Всеки ден обедняваме. Тази инфлация ежедневно прави парите ни по-малко. 1000 лева вече са половината от това, което бяха, или поне така се усеща, като отидем в магазина. Такава инфлация не е имало от 1970 г. На хранителните продукти в момента тя е 20.7%, каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР